5 Aralık 2011

Fenerbahçe Universal 3-1 Ereğli Belediyesi


Fenerbahçe Universal: Logan, Eda, Naz, Sokolova, İpek, Seda , Merve (L) (Seda Eryüz, Duygu, Yağmur, Nihan) - İstatistikler

Aroma Bayanlar Ligi ve Şampiyonlar Ligi'ne fire vermeden başlayan Sarı Melekler'in ligin 6.haftasında rakibi lige iyi başlayan ve sürpriz sonuçlar alarak üst sıralarda yer bulan Konya temsilcisi Ereğli Bld. idi. Sarı Melekler rakibini 3-1 mağlup ederek 6'ta 6 yaptı ve namağlup liderliğini sürdürdü.

Maça Kim yerine ilk 6'da Logan Tom ile başladık. Herkes şüphesiz maçı 3-0 kazanacağımızı düşünüyordu ancak Ankaragücü maçında olduğu gibi konsantrasyon problemlerinden kaynaklanan nedenlerden ötürü ilk set 25-20 Ereğli Belediyesine gitti.

Açıkcası Kim'in yerine Logan'ı tercih etmek bana göre çok yanlış bir tercih olur. Bu kadar kısa sürede uyum sürecini atlatmış, manşeti ve hücumda durdurulamayan bir Gamova etkisi yaratan ve taraftarında sevgisini kazanan en önemli hücum silahını kesmek hatadır.

Logan ve Liuba değişikliği daha doğru olurdu. Ama şu da görülüyor ki Liuba ilk maçlara nazaran daha iyi konsantre ve daha iyi oynuyor. Bunda en büyük neden elbetteki Logan tom'un takımda dahil olması ve Liuba'nın formasının yerinin artık o kadar kolay olmadığını bilmesi..

Sarı Melekler, ilk sette yaşadığı şoku kısa sürede atarak oyuna konsantre olunca 2. ve 3. set 25-14'lük skorlarla geldi. İkinci sette bir pozisyonda Nz bileğinden hafif sakatlık geçirdi e onun yerine Seda görev yaptı. Neyseki Seda'nın oyuna girmesiyle taraftarının korktugu başına gelmedi.

4.set ise tam anlamıyla çok farklı ve voleyboldan söz etmemizin zor olduğu bir set olarak ve voleybol tarih sayfalarındaki yerini aldı. 2. setten beri bu yana özellikle Naz'ın etkili servisleriyle çok etkili olduk ve skoru bu sette 12-0' getirdik. Bu bölümden de sonra oyundan düşen ve maçı bırakan Ereğli Belediyesi seti 25-4, maçı da 3-1 kaybetti.

Bu skor ile Sarı Melekler bir başka rekor set sonucuna daha imza attı. Geçen sezon yine Sarı Melekler, Vakifbank GS TT ve İller Bankası karşısında da 25-3'lük setler kazanmıştı

Sarı Melekler pazartesi günü sabahı Fransa'ya gidecek ve Salı akşamı Şampiyonlar Ligi 2.maçında ASPTT Mulhouse ile oynayacak. Bu mücadele laola1.tv ve TRT HD ekranlarından canlı olarak ekrana gelecek.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder