5 Aralık 2011

Şampiyonlar Ligi: Fenerbahçe Universal 3-0 Dresdner SC

Şampiyonlar Ligi heyecanı kendi sahamızdaki Almanya ekibi Dresdner karşısında son buldu. Salonda yaklaşık 3000-3200 kişiye yakın bir kalabalık vardı.

Dünya Kupası'ndan sonra takıma yeni katılan Logan Tom, Fabiana Claudino ve ayağının tozuyla dün gelen antrenörümüz Ze Roberto ile ilk kez tam kadro salonda ve sahada yer aldık.

Salona 18.10 gibi giriş yaptık. Kaıpda görevliler CEV 2011-12 takım kadrolarının ve bilgilerinin bulunduğu broşürleri giren voleybolseverlere uzatıyorlardı.

Yeni 2 dünya yıldzının ilk kez görmek ve izlemek amacıyla da özel olarak gelen bir taraftar kitlesi hakimdi salonda. Ayrıca basketbol takımızın menajerleri de takıma destek olmak amacıyla salondaydılar ÜEK salona gelmesiyle onlar salondan ayrıldılar.

Sahaya ısınmak için ilk çıkan taraf Alman ekibi Dresdner oldu. Sahaya çıkmalarıyla beraber tribünlerden de ufakta olsa bir alkış yapılarak bir nevi hoşgeldiniz mesajı verildikten sonra sahaya nihayet Sarı Melekler çıkıyor ve salonda büyük bir coşku ve alkış kopuyordu.

Sarı Melekler ısınmaya başlarken Yağmur ise ısınmadan önce top ile futbol oynuyordu derken tüm gözler elbetteki Fabiana ve Logan'daydı. Açıkcası kadroda yer almamalarını ve bu maçı trbünden izleyeceklerini düşünüyordum ancak yanıldım. Fabiana ilk 6'da başlarken Logan ise kenardan zaman zaman oyuna girerek ilk kez Fenerbahçe formasını giymenin heyecanını yaşadılar.

Şampiyonlar liginde böyle bir kadroyla oynayacağımızı tahmin edebiliyorduk. Ligde muhtemelen Fabiana'dan faydalanamayacağız. Bu kadroda zaman zaman Logan ile Liuba değişmesi olacağını söyleyebiliriz. Antrenörümüz Ze Roberto ise daha ilk maçta Fabiana'yı ayağının tozuyla gelmesi ve adapte sürecinde iken oynatmasıyla o'nu daima oynatacağı mesajını verdi.

Fabiana ise güler yüzlü, neşeli bir kşiliğe sahip olduğu ve sahada hiç ama hiç sıratmayaşının belli oluyordu. Sanırım Fabiana'da Kim gibi alışma süresini en kısa sürede atlatacak. Fabiana'nın Fofao'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum nasıl yani demeyin pozisyon olarak değil elbette.. Fabiana enerjisi ile çok etkili olacak. Bu alışma sürecinde özellike Naz'ın bu oyuncularla oynamaktan çok zevk aldığını ve pozitif enerjisiyle bunu Kim ve Fabiana'ya aktardığını düşünüyorum. (always a smile face işbaşında :) )

Fabiana ve Logan gibi Kim'i de sahada canlı olarak ilk kez izleme fırsatı buldum. Kim'in uyum sürecini bu kadar çabuk bir sürede atlatması (kan uyuşmasının olması) oldukça güzeldi. Kim'in değişik bir stili var. Yükseldiği ve topa vurduğu nokta gerçekten rakibin durduramadığı bir nokta oluyor. Kim'in servislerini, hücumlarını izlemek gerçekten çok büyük bir keyifti.

Fabiana ile ilgili olarak yukarıda öngördüğüm düşüncelere ek olarak ısınmada o alışagelmiş etkili sert smaçlarını görebilirdik.

Logan'ı sonunda burada görmnekten dolayı çok mutluyum. İlerleyen zamanlarda daha fazla süre alma şansı bulacaktır ve bizleri kesinlikle kendisine hayran bırakacaktır. Dünde azda olsa bunu başardı. Logan'ın ayrıca kenarda sürekli gülüyordu ve oyuncularla diyalog halindeydi.

Logan'ında Kim gibi servisleri ve hücumları çok güçlü ve durdurulması zor bir oyuncu.

Maç boyunca Fabiana, Eda ve Seda ikilisiyle birlikte bloklarda çok etkili oldular ve Fabiana^'nın yer tutuşları oldukça iyiydi.

Libero olarak ise zaman zaman servis karşılama da Merve'yi dublaj için ise Nihan'ı kullandık.

Dresdner tarafında ise genç ve tecrübesiz oyuncuların çokluğu göze çarpıyor. Kimse onlardan daha fazlasını beklemiyordu zaten. Almanların vasat oyuncusu Anne Matthes Dresdner'de en etkili isimdi ve oldukça hırslıydı.

Hollanda milli takımınından tanıdığımız 3 genç oyuncuda bu sezon Dresdner'de forma giyiyor. Stoelenberg, Robin de Kruijf ve Pietersen...

Robin ile maç sonunda yanımıza geldi ve kısa sürede olsa sohbet imkanı bulduk ve fotoğraf çektirdik. Gerçekten oldukça kibar birisiydi.

Ayrıca Dresnder'de Alman pasör Mareen Apitz İstanbul'da yoktu. Salonda da yaklaşık 10 kişilik bir Alman grup vardı. Maç sonunda Dresdner'li oyuncular onları alkışlarken bizde onları alkışladık ve onlarda alkışlarla bizlere teşekkür etti.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder