16 Aralık 2011

Şampiyonlar Ligi: Fenerbahçe Universal 3-0 Rabita Bakü

CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde haftanın maçında Fenerbahçe kendi seyircisi önünde grubun en önemli maçı olarak kabul edilen Rabita Bakü ile karşılaştı.Sarı Melekler maçtan 3-0 galip ayrılarak Şampiyonlar Ligi'nin ne kadar favorisi olduğu mesajını tüm rakiplerine verirken B Grubunda da liderlige yükseldi.

Fenerbahçe Universal: Naz / Eda - Fabiana / Seda / Kim - Liuba / Nihan (L) - Stats

Perşembe gecesi grubun en önemli maçı olmasından dolayı salona güzel bir kalabalık hakimdi(2970 kişi)

Önceki maçlara nazaran sadece libero pozisyonunda ilk 6'da Nihan ile başlamayı tercih ettik. Uzun bir aradan sonra Nihan ilk 6'da başlaması kendisini de moral olmuştur heralde. Daha sonra diğer maçlarda olduğu gibi çift liberolu sisteme geçiş yaptık.

Haftaiçinde ise takım kaptanımız Seda'nın hafif gribal enfeksiyon geçirmesi üzerine bu maçta yer almayabileceğini düşünüyordum ancak Jose Roberto bunu tercih etmedi ve yine Logan Tom oynamadı.

Nati'yi severim ancak Jose Roberto'nun takımda istememesi ve bizim de Nati'yi bırakmakla ne kadar dogru bir karar verdiğimizi dün gece apaçık belli oldu. Nati asla Liuba ve Logan ayarında bir oyuncu olamaz.

Maç boyunca öyle aman aman rakibe kendimizi kabul ettirecek bir oyun oynamadık ama rakibinde güvendiği hücum silahları bir türlü devre giremeyince maç bize gelen taraf oldu. Özellikle savunmada ve manşetlerde oyuncularımızın performansını begenmediğimi söylebilirim.

Kim ve Naz en diri ve en etkili isimlerimizdi. Bunlara Fabiana'yı da ekleyebiliriz.

Logan Tom oynamaması ile ilgili olarak ise Ze Roberto geçen sene yaptığı hatayı sanırım bu sene tekrarlamak istemiyor. Nedir o? Gecen sezon Final Four evsahipliğini alıp Şampiyonlar Ligi'nde oynayan ilk 6'nın az maç yapmasının acısı fazlasıyla yaşamıştık bundan dolayı bu sene biraz daha temkinli davranmaya çalışıyor görüntüsünde..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder