8 Aralık 2011

Şampiyonlar Ligi: ASPTT Mulhouse 0-3 Fenerbahçe Universal

Fenerbahçe Universal: Naz - Eda - Fabiana - Seda - Liuba - Kim - Merve (L) - Sts

CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi serüveni tüm hızıyla sürüyor. Sarı Melekler, pazartesi günü Fransa'ya gitti. Akşam saatlerinde ise maçın taktik provasını kapsayan hafif bir antrenmanın ardından Hotel du Parc'ta kampa girerek maç saatini beklemeye başladı.

CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi B grubundaki ikinci maçında Palais des Spor Salonu'nda zayıf rakibi Mulhouse karşısında 3-0'lık net bir galibiyet elde ederek İstanbul'a 3 ile puan dönüyor.

Bu maçtada yine Fabiana ilk 6 başlarken Logan Tom ise kenarda görev bekledi. Bu maçlar, antrenmanlar dışında alışma süreclerini biraz daha pekiştirmeye yarayan oldukça güzel bir fırsat.

Fransa havası, Sarı Melekler'e hiç ama hiç yaramamış görünüyor. Hava değişiminden dolayı mı yoksa sezon başındaki bazı oyuncuların performans olarak (fiziksel) düşmesi mi..

Süper Kupa maçından sonra en kötü oynadığımız maçlardan birisiydi ve doğal olarak oynanan oyundan hiç memnun değilim rakibimiz Mulhouse değilde Rabita Bakü olsaydı ne olurdu bilinmez..

Maçın başlarından itibaren berabere giden yakın skorlar ve rakibine kendini bir türlü kabul ettirememesi adeta diğer setlerinde habercisi oldu.

Maç boyunca özellikle ilk sette ve ve belki ikinci setin sonlarına kadar bariz bir şekilde manşet hatası ve sıkıntısı yaşamadığımız görünse de rakibin attığı servisler bizi oldukça bozdu.

Mulhouse kadro derinliği ve yapı olarak bizle baş edebilecek durumda bir takım olmadığı için gösterdikleri dirençte ancak bu kadar oldu.

Karşılaşmada başta hücumlarımız Kim, Seda ve Liuba olmak üzere Eda'da oldukça tutuktu. Kötünün iyisi ve takımımızda en etkili olan isim Fabiana idi. Fabiana ile Naz'ın bu kadar kısa bir sürede uyum sağlaması takım adına sevindirici bir haber kesinlikle..

Maçtan sonra birçok taraftarımızın neden Logan Tom'un şans bulamadığıyla ilgili serzenişlerine..

Logan Tom başta olmak üzere bu sezonki tüm transferlerimiz Ze Roberto istediği üzerine alınan oyuncular bu yüzden Ze Roberto Logan'a gıcık vs. gibi nedenlerden dolayı oynatmıyor eleştirileri basit ve bir o kadar da anlamsız.. (Tüm transferlerimizin benim isteğime göre yapılmıştır beyanı Ze Roberto'ya aittir)

Logan Tom'^da bana göre Liuba gibi komple oyunculardan bir tanesi. Logan'ın Liuba'ya göre şöyle bir avantajı var Logan'ın manşetteki çizgisi Liuba'ya göre daha istikrarlı.

Logan'ın uyum süreci olarak çok fazla zorlanacağını düşünmüyorum. Logan'ın en büyük şanssızlıklarından birisi de oynadığı bölge. Logan'ın bölgesinde şu an Kim ve Liuba görev yapıyor. Kim'in takıma daha önce gelmesi ve harika performans sergilemesinin yanında Liuba'nın da artık formasının yerinin garanti olmadığını bilerek oynaması.

Bunun yanında geçen sezon stres kırığı sakatlığındna dolayı istediği performansına bir türlü gösteremeyen ve yaz boyunca milli takıma gitmeyen Seda'nın bu sezon güzel bir dönüşü

Bu yüzden Logan şu an az şans buluyor. Liuba ve Logan arasındaki tatlı forma rekabetinin ilerleyen zamanlarda bize daha da fazla fayda sağlayacağını düşünüyorum.

Son olarak ilk iki maçın ve diğer gruptaki takımları izledikten sonra bu yıl Şampiyonlar Ligi kazanma şansımızın çok yüksek olduğu olasılığı görülüyor.

Sarı Melekler, bu maçın ardından ligde Cumartesi günü Bursa'da Nilüfer Bld konuk olacak.

Sarı Melekler, Şampiyonlar Liginde ise bir sonraki maçını kendi sahasında 15 Aralık Perşembe günü Rabita Bakü ile oynayacak. Bu karşılaşma grubun en zor maçları ve liderligi belirleyecek maçlar olacaktır.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder