31 Aralık 2011

Fenerbahçe Universal 3-1 Pursaklar V.İhtisas


Aroma Bayanlar Ligi'nde, Sarı Melekler'in ligin 10.haftasındaki konuğu lige bu sezon yeniden çıkan Pursaklar V.İhtisas idi. Sarı Melekler rakibini 3-1 mağlup ederek üst üste 10. galibiyeti alarak namağlup liderliğini sürdürdü. Sarı Melekler'in verdiği 1 set u sezon ligde kaybettiği 5.set oldu.

Fenerbahçe Universal bu maça da 2 yabancı tercihini yine Liuba ve Kim'den yana kullanarak başladı. Ancak sıradan gözüken bazı maçlarda oyuncuların performanslarının beklenenin altında kalması, olmadık hatalar yapılması ve konsantrasyon sorunundan dolayı sanıldığı kadar kolay geçmeyebiliyor.

Her ne kadar ligde 2 galibiyeti bulunan Pursaklar ligde kalma çabası içinde olsa da bu maçta etkili servis atarakta bizim oyuncularımızı bozdular. Bu oyun zaman zaman maç 2-1'e gelene kadar da sürdü.

İlk sette 11-11'e kadar baş başa giden set bu bölümden sonra koparak 25-20 ile Fenerbahçe'nin oldu.

İkinci sete de yine 4-1'lik seri yakalayarak giriş yapan rakip Pursaklar bu farkı 11-7'ye kadar devam ettirdi. Fenerbahçe 12-12'de skoru eşitlerken bu sırada 2 ile 1 numaraya atılan bir plaseye uzanan Kim ile Naz’ın kafa kafaya şansız bir şekilde sert çarpışmasıyla oyun bir süre durdu. Ardından Kim'in yerine Logan Tom, Naz'ın yerine ise Seda oyuna girdi.

Bu talihsiz kaza Fenerbahçe'li oyuncuların moralinin bozulmasına ve oyundan düşmelerine neden olurken 22-22'ye kadar skorda iki tarafta birbirine karşı üstünlük sağlayamadı. Kim’in yerine alel acele oyuna giren Tom Logan'ın ve Seda'nın hücumda topu öldürememeleri sonucunda ikinci set kaşla göz arasında 25-23 ile Pursaklar'ın oldu.

Üçüncü set ise Pursaklar adına şanssızlığı Eda'nın servis oyunuyla setin başlaması oldu. Eda serviste yakaladığı 8-0'lık seri ile ilk teknik molayı Fenerbahçe rahat geçerken teknik moladan sonra Pursaklar'ın oyuna dönme çabaları sonuc vermedi ve skor 12-2 sonra Pursaklar maçtan yavaş yavaş kopmaya başladı. İkinci teknik molaya skor 16-6 olunca Pursaklar oyundan tamamen koptu ve seti Fenerbahçe 25-13 kazanarak yılın son maçından galibiyet ile ayrıldı.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder