24 Ekim 2011

Fenerbahçe Universal 3-1 Ankaragücü

Fenerbahçe Universal: Yağmur, Eda, Naz, Sokolova, İpek, Seda , Merve (L)  (Seda Eryüz, Duygu, Ecem, Didem) - İstatistik

3'te 3 ardından bu kez konuğumuz Ankaragücü idi. Kim'in yokluğunda beklenildiği gibi Yağmur ilk 6'da yer aldı. Nihan ise sakatlığı sebebiyle eşofmanlarını bile çıkarmadan kenarda oturarak takım arkadaşlarına destek olmaya çalıştı.

Genç takımımızın pasörü Ecem ise ilk kez bir resmi maçta Fenerbahçe formasını giydi. Ecem bizim altyapımızdan yetişen bir pasör. Belki de en eski oyuncularımızdan diyebilirim 2000 yılından beri bizim formamızı giyiyor.

Hedef maçlardan bir tanesi olmadığı için oyuncularımız maça konsantrasyon olma konusunda sorunlar yaşadı. Maç adına söylenebilecek en güzel şey ve tek sevindirici tarafı maçtan 3 puan ile ayrılmamız oldu. Bu sonucun ardından Sarı Melekler 4'te 4 yaparak liderliğini sürdürdü.

Bu maçta Merve geçen maçlara oranlara manşette daha kötüydü. İpek ve Seda kendi performans çizgilerini korumayı başardı. Yağmur'un manşetlerde ve hücumda sorun yaşadı verilen şansı biraz daha iyi kullanabilirdi.

Naz'ın 9sayı olduğuna deyinmedik bile. Hücumda arkadaşlarının top öldüremediği görünce dump(plase) ve Duygu'nun pasında 2 numaradan hücum etmesi maç içindeki güzel enstantanelerden birisiydi ve ikinci seti kazanmamızda en büyük pay sahiplerinden birisi oldu

Fenerbahçe'de Seda 20 sayı ile maçın ve takımımızın en skorer ismi oldu. Sokolova 18, Eda 11, İpek 10 sayı ve Naz 9 sayı üretti. Ankaragücü’nde ise çift haneli rakamlara ulaşan 15 sayı ile Alena ve 14 sayı ile Mariana oldu..

Ligimize Japonya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası nedeniyle 1 aylık bir ara verilecek Bu arada Eda'nın ameliyat olacağı gelen dedikodular arasında..Dünya Kupası'nın ardından bambaşka bir Fenerbahçe bizleri bekliyor olacak.

Naz'ın 2 Numara Hücumu

;​​​​​​​​​​​

21 Ekim 2011

Eczacıbaşı Vitra 0-3 Fenerbahçe Universal

(voleybolunsesi.com)
Sezonun açılış maçında her iki takımında hazır olmaması, Seda'nın inanılmaz pasları ve uyumsuzluğu, Nihan'ın manşetlerde yaşadığı problem ile federasyonun şapkadan çıkardığı Naz cezası sayesinde Süper Kupa'yı hediye ettiğimiz rakibimiz Eczacıbaşı'nı bu sefer aynı skor ile 0-3 mağlup etmeyi başardık.

Süper Kupa maçından sonra da belirtmiştik. İki takımda henüz hazır değil, Naz olsa sonuç farklı olurdu ve Eczacı iyi oynamasa da Fenerbahçe çok kötü olduğu için Eczacıbaşı'nın kazandığını.. Ama Fenerbahçe yenildiği için bunları söylediğimizi söylemişti herkes umarım bugünkü maçtan sonra da o düşünceleri ortaya atanların fikirlerinde bir değişme olmamıştır.

İlk üç haftanın ardından büyük görüntüde 2+1'i destekleyen kulüplerin bile dilinin yandığı ve yanacağını görebiliyoruz. Erkekler liginde ise geçen yıl kaliteli olan bir ligin bu sene çok vasat seviyelerde geçeceği kaçınılmaz bir son olarak avucumuzun içinde duruyor.

Türkiye ligi için ideal kadromuzun bu olabileceğini Logan geldikten sonra Liuba ile bazı maçlarda yer değiştirebileceğini ama iskelet kadronun bu şekilde olması gerektiğini halen savunuyorum. Bugün tam anlamıyla voleybol nasıl oynanır sorusunun yanıtını voleybol bu şekilde oynanır olarak sahada yanıt verdiğimizi söyleyebilirim.

Bugün maçtan çok büyük bir keyif aldım. Bu kadar mücadeleci, zevk veren bir takım oyunu oynayacağımızı düşünmüyordum açıkcası. Ligin kaderini belirleyen 6 maçtan 2'sini kazasız olarak atlattık ve açıkca bu ligin en iyisinin biz olduğu mesajını daha şimdiden verdik.

Fenerbahçe Universal: Naz - Eda - İpek - Sokolova - Kim - Seda - Merve (L) - Stats

Sayıların Dilinden..

Merve Dalbeler: Son 2 maçtır adeta döktürüyor. Yıllardır aradığımız libero Merve'mi acaba diye sormadan edemedik kendimize maç esnasında. Çok iyi manşet aldı ve defansı da oldukça iyiydi. 15 manşette 0 hata ile oynamış bugün..

Liuba: Onun birazcık kendisinin istemesiyle oynamasının bile fark yaratacağını söylemiştik. Öyle de oldu Galatasaray maçından bu yana azıcık kıpırdanması güzel performansları da beraberinde getiriyor. Geçen maç savunmada varlığını hissettirirken bugün de hücum anlamında iyiydi. 15 sayı ile takımının ve maçın en skorer oyuncusu oldu. Hücumdaki yüzdesi oldukça iyi %71.

İpek: İpek şu an itibariyle çok iyi oynuyor. Bugün de iyiydi. Çok blok tutamasa da nerdeyse tüm Eczacı hücumlarında topu yavaşlatmayı başardı.. Umarım böyle devam edersin İpek..4 sayı ile oynadı.

Seda: Kaptan Seda. İki maçın ardından bugün de hücumda iyiydi. Kim ve Sokolova'ya eşlik edince kazanmamız daha da kolaylaştı. 11 sayısı var.

Yeon Koung Kim: Onu bir voleybol izleyecisi olarak izlemek büyük keyif. Söylenecek çok fazla birşey olmayacak gibi bu sezon onun adına..Manşeti de gayet iyi %56-44. 13 sayı %59 hücumdaki yüzdesi.

Naz: Allah Naz'arlardan saklasın. Harika oynamaya ve farkını göstermeye devam ediyor. 3 sayı ile oynamış. 2 ace ve 1 dump (plase) sayısı. Naz'da 2 maçta göremedim tek şey hücumda blok tutamaması..

Eda: Yorgundu, sol elinden sakattı, ha ameliyat oldu ha olmadı derken bugün ben daha ölmedim der gibiydi. Özellikle 2.setten sonra tuttuğu inanılmaz bloklarla maça damgasını vurdu. 11 sayısı var (%44) 4 tek ayak sayısı, 2 ace ve 5 blok.  Poljak'ın sadece 4 blok yapabildiğini hatırlatalım.

Genel takım istatistikleri ise 10 blok 8 ace sayımız var. Rakip hatalarından ise 18 sayı bulmayı başarmışız.

Olumlu karşılanan servislerden sonra yaptığımız hücumlarda ise 19 kez hücum etmişiz 0 hatamız 2 blok sayımız var. Hücum yüzdemiz ise %68. 0 hata %68 hücum yüzdesi oldukça iyi.

Kötü karşıladığımız manşetlerden sonra yaptığımız hücumlarda ise 16 kez hücum gerçekleştirmişiz ve 1 hatamız varken 2 blok tutmuşuz. Hücum yüzdesi ise %50. Rakibinin ise hücum yüzdesi %0.

Rakip ataklarından dublajla çıkan toplardan sonra yaptığımız ataklarda ise ki bu avantaj topuna hücum etmek anlamına geliyor yani hücum ribaundını alıp tekrar hücum etmek gibi.. 35 hücumumuz var. 5 hata 3 blok ile oynamışız.

Maçtan Notlar
* Eczacıbaşı Vitra, maça şehitlerimizi saygı ile anıyoruz yazılı siyah pankart ile çıktılar.
* Teknik ekibimiz siyah tişört ve pantolon, oyuncularımız ise ısınmaya siyah tişörtleri ile çıktılar. Ayrıca formaların yakalarında siyah bir kurdele ile oynadılar.
* Maç içersinde Süper Kupa maçında olduğu gibi yine Büşra'nın servis turunda zor anlar yaşadık
* Eda'nın sol kolunda sinirsel bozukluk var. Bu da sinir ağrısının nereye olacağını kestirememizini sağlıyor ve oldukça acı veriyor.
* 2008-09 sezonunda şampiyon olduğumuz maçtan bu yana yanlış hatırlamıyorsam Eczacıbaşı salonu'nda hiç maç kaybetmedik. Sanırım sette vermedik.
* 2009-2010 sezonunda oynadığımız maçtaki 25-9'luk set derecemizi de geliştirdik.
;​​​​​​​​​​​

18 Ekim 2011

Vakıfbank TTelekom 0-3 Fenerbahçe Universal

Lige Galatasaray derbisi galibiyeti ile moralli başlayan Fenerbahçe ile Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda hüsrana uğrayan Vakifbank Türk Telekom karşıya karşıya geldi.

Şampiyonluk yarışını ve ligdeki sıralamayı yakından etkileyecek olan 6 maçtan ilkiydi ve Fenerbahçe moralsiz ve yorgun rakibini 3-0 yenerek 2'de 2 yaptı ve yoluna kayıpsız olarak devam etti.

Fenerbahçe iki maçtır yaşadığı manşet problemini çözmek adına bugün değişkliğe giderek liberoda Nihan yerine Merve'ye görev yaptı.

Pasör mevkiisinde ise cezası sona eren Naz sahalara geri döndü. Özlemişiz Naz'ı..Sahalarda görmek çok güzel onu tekrar hoşgeldin..

Fenerbahçe Universal: Naz - Eda - Seda - Kim - Sokolova - İpek - Merve (L) (Yağmur, Nihan) - İstatistikler

1.set: Maça iyi başlayan taraftık. Merve'nin iyi manşet getirmesiyle hücumda sıkıntı yaşamadık. Savunmada ise topu çıkaramasak bile her top için mücadele etmemiz ve her topa dokunmamız önemliydi. Sokolova'nın servis turunda da iyi bir fark yakaladık. İyi manşet geldiği için birçok farklı hücum varyasyonları yapan Naz'ın da işi kolaydı ve karşımızda bedenen sahada olan ama kafa olarak sahada olmayan bir rakip karşısında ilk seti almak çok zor olmadı ve seti 25-19 kazandık.

2.set: İkinci sete ilk sete nazaran Vakifbank'lı oyuncular daha disiplinli ve dirençliydiler bu bölümde Merve'nin manşet hataları ve basit hatalar ile rakibimizi yakalayamadık ve Vakifbank ilk teknik molayı 8-5 önde geçti ardından toparlanmaya başladık ve ilk setteki oyunumuza geri dönmeye başladık. Vakifbank'in bu sette daha iyi olmasının nedenlerinden birisi de Melis'in kullandığı servislerin etkili olması ve bizi oyundan düşürmesi idi ancak Melis'e hem savunmada hem de hücumda eşlik eden olmayınca ikinci teknik molada 16-14 üstündük buradan da rakibimizin geri dönmesine izin vermedik ve yavas yavas iyice oyundan kopan Vakifbank seti kaybetti ve maçta durum 2-0 oldu. 25-21

3.set: Üçüncü set 2-0 geride ve sahada hiç anlamıyla olmayan Vakifbank için iyi başlamadı. Rakibimizin bu durumundan istifade ederek oyunu sürklase etmeye çalıştık, ilk teknik molayı 8-4 ikinci teknik molayı 16-9 önde geçince Vakifbank'ta oyunu bıraktı bu bölümden sonra bitse de gitsek havasında oynandı. Setin sonuna kadar ufak seriler ve karşılıklı sayılarla geçildi ve bu seti de Fenerbahçe 25-20 kazanarak maçı da 3-0 kazanmış oldu.

Sayıların Dilinden..

Merve Dalbeler: Bugün Merve'yi çok beğendim. Manşette ve savunmada çok iyiydi. 3 hatası var, 2'si servis karşılamada yaptığı hatalar birisi ise servis karşılamada topu bırakayım mı alayım mı diyip kararsız kalmasından sonra yaptığı hata onu mazur görüyorum.

Liuba: Diğer iki maça oranla bu maçta daha iyi gözüktü. Kendisinin biraz oynamak istemesi bile yetiyor diyebiliriz. 8 sayısı var hücum yüzdesi %36. Savunmada ise normal manşet 86 mükemmeli 71 daha ne olsun Liuba..

İpek: İpek'te Naz'n dönüşüyle silkelenen isimlerden birisi. Onu böyle görmek güzel umarım ilerleyen maçlarda üstüne daha da koyar. 8 sayısı var hücumda 6/8 hücum etmiş fevkalade %75. 2'de bloğu var.

Seda: Geçen maça göre o da biraz daha iyiydi. Seda sağlıklı olmasından memnun olmamak elde değil. 2+1'de performansı çok önemli. 17 sayı ile sahanında en skorer ikinci ismiydi. Hücum yüzdesi de güzel %62. 2 acesi var ayrıca..

Yeon Kim: Döktürmeye devam ediyor. Gamova'dan sonra ligi çok rahat domine edecek olan belkide 2. oyuncudur. 18 sayıyla maçın en skorer ismiydi.

Eda: Yine tutuktu. Kolu da sargılıydı maçtan sonra da haftasonu belki ameliyat olabilirim demiş sanırım. Ameliyat olması bizim için de kendisi içinde çok güzel olur. Önümüzdeki hafta zaten liglere ara verilecek ve Şampiyonlar ligi maçlarına epeyce uzun bir süre var.

Naz: Cezası bitti sahalara döndü. Özlemişiz Naz'ımızı. Belki de geldiğinden beri farkını ortaya koyduğu maçlardan birisini oynadı. Takım arkadaşlarını birçok hücum varyasyonlarında kullandı bunda manşetin iyi gelmesinin payı fazla. Bana göre maçın oyuncusu oldu tekrar hoşgeldin sevgili Naz.. Maçı ise 3 sayı ile tamamladı.

Genel takm istatistikleri ise 5 blok 6 ace sayımız var. Rakip hatalarından ise 17 sayı bulmayı başarmışız.

Olumlu karşılanan servislerden sonra yaptığımız hücumlarda ise 33 kez hücum etmişiz 3 hatamız 2 blok sayımız var. Hücum yüzdemiz ise %42. Bir ligi maçın içi sıradan bir performans.

Tam tersi kötü karşıladığımız manşetlerden sonra yaptığımız hücumlarda ise 15 kez hücum gerçekleştirmişiz ve 2 hatamız varken 3 blok tutmuşuz. Hücum yüzdesi ise %33. Eh işte..

Rakip ataklarından dublajla çıkan toplardan sonra yaptığımız ataklarda ise ki bu avantaj topuna hücum etmek anlamına geliyor yani hücum ribaundını alıp tekrar hücum etmek gibi.. 38 hücumumuz var. 6 hata 0 blok ile oynamışız ancak rakibimiz de aynı oranda hata yapmış.

Perşembe günü ise Süper Kupa'da mağlup olduğumuz Eczacıbaşı ile karşılaşacağız. Bugün olduğu gibi iyi manşet getirirsek bu kez avantajlı taraf biziz ve kazanırız. Süper Kupa maçından dolayı da oyuncularımız ekstra motivasyon ile sahada olacaklardır.

Eczacıbaşı maçı gitmek isteyenler ama salonun nerede olduğu ve nasıl gideleceğini bilmeyenler blogta yer alan şun konuya göz atabilirler..Eczacıbaşı Salonuna Nasıl Gidilir ?;​​​​​​​​​​​

17 Ekim 2011

Fenerbahçe Universal 3-1 Galatasaray

Süper Kupa'da yaşanan hüsranın ardından Aroma Bayanlar Voleybol Ligine son 2 sezonda olduğu gibi yine bir Galatasaray derbisi ile start aldık.

Fenerbahçe Universal: Seda Eryüz, Sokolova, İpek, Seda, Kim, Eda, Nihan (L) (Merve, Duygu, Yağmur, Didem) - İstatistikler

1.set: Maça Süper Kupa'da bıraktığımız yerden devam ederek başladık. Galatasaray 4-0'lık bir seri hızlı bir giriş yaptı ne olduğunu anlamadan skor zaten 8-3 idi. İlk teknik molanın ardından servis karşılama ve manşette yaşanan problemler azalmadı ve ikinci teknik molayıda 16-10 geride geçtik. İkinci teknik molanın ardından oyuncuları sahada birinci molaya göre nispeten biraz daha silkelenmiş bir şekilde gördük. Yavaş yavaş aradaki fark erimeye başlarken ve Galatasaray'da hata yapmaya başlayınca 22-22'de rakibimizi yakalamayı başardık. Bunda en büyük pay şüphesiz servis sırasında Kim ile yakaladığımız muhteşem bir serininde payı çok büyük. 22-22'den sonra 23-22 öne geçen taraf olup karşılıklı sayılarla seti 25-23 önde bitirdik ve derbide 1-0 öne geçen taraf olduk.

2.set: Bu sette de oyuna iyi giren taraf yine Galatasaray'dı ancak bu sefer aradaki fark fazla açılmadı ve ilk teknik molaya 6-8, ikinci teknik molaya 9-16'lık skorla geride girdik. İlk sette olduğu gibi bu kez de servisten bir seri Liuba ile yakaladık ancak bu kez rakibimiz ilk setin sonralarında olduğu gibi bu setin sonunda da aynı hataları yapmadı ve Fenerbahçe'nin kendisini yakalaması izin vermedi ve seti kazandılar. 1-1.

3.set: Eşitliğinden ardından bu sete Fenerbahçe iyi başladı, her iki tarafında bulduğu karşılıklı sayılarla geçilirken teknik molaya etkili blokların sayesinde Fenerbahçe 8-4 önde girdi. Bu sette Calderon'un yaşadığı fiziksel yorgunluk belirtileri ile hücumlarda hata yapması ve Fenerbahçe'nin iyi servis atmaya başlayarak servisleri Natali'ye atması Fenerbahçe için büyük avantaj sağladı. Bu seti Fenerbahçe25-16'lık skor ile kazanarak maçta 2-1 öne geçmeyi başardı.

4.set: Son sette Fenerbahçe seyircisinin desteği ve yakalamayı ivmeyi arkasına alarak 5-1 'lik skor ile giriş yaptı. Sokolova hücumda yeterli olmasa da kullandığı servislerle Galatasaray'ı zorlayan isimlerden birisiydi. Pasör Seda'da Süper Kupa ve ilk iki sette yaşadığı uyumsuzluğu manşet düzgün gelmesiyle beraber yavaş yavaş atmaya başladı. İlk teknik molanın ardından rakibinin hatalarıyla farkı açan Fenerbahçe 16-7'lik farklı bir skorla ikinci teknik molaya geldi. Bu süreçte Galatasaray kafa ve oyun olarak maçtan zaten kopmuştu. Fenerbahçe son seti de 25-16, maçı da 3-1 kazanarak lige 3 puan ve derbi galibiyeti ile başlamış oldu.

Sayıların Dilinden..

Nihan Güneyligil: Sezona geçen sezonda olduğu gibi çok kötü başladı ancak Nihan ilerleyen zamanlarda toplayacak bundan bir şüphemiz yok. 6 manşet hatası çok fazla. %57 ile manşet karşılamış.

Merve Dalbeler: Merve'nin Nihan'a göre daha iyi bir libero olduğunu düşünüyorum. Merve'nin savunması hoşuma gidiyor. Nihan'ın aksadığı bölümlerde servis karşılamak ve manşet almak için oyuna girdi. 5 kez manşet almış 1 hatası var. %80 mükemmel manşet %60 normal manşet..Oldukça güzel rakamlar sevindirici..

Liuba: Liuba hücumlarda yok gözüküyor, bir problem yaşadığı belli ama ne olduğunu bilemiyorum belkide kontrasyon sorunu olabilir, onunda kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Bugün servislerde başarılıydı. Yine de 19 sayı ile takımın en skorer ikinci ismi olmayı başarmış. 4 servis hata var 3 acesi..Manşetlerde ise 2 hatası bulunuyor. Mükemmel manşeti %54 normal %38. Çok kötü değil ama çok iyi diyemeyeceğim.. Hücumda ise 1 kez bloğa yakalanmış %64 ile top öldürmüş..

İpek: İpek'in yanılmıyorsam 3.sezonu bizimle birlikte.. Geçirdiği 2 sezonun ardından bu yıl performansına bağlı olarak sürekli ilk 6'da yer alabilir biraz kendisine bağlı muhtemelen ligde Fabiana'yı kullanamayacağız..İpek geçen sezonun sonlarına doğru bloklarda katkı vermişti. Bloklarda yetersiz kalmış sadece 1 bloğu var. Biraz daha gayret İpoo..

Seda (C): Kaptanı süper kupa maçına oranla biraz daha tutuk buldum bu maçta halbuki kendisinden daha iyi performans bekliyordum..11 sayı %39 ile oynamış.

Yeon Koung Kim: İlk maçın iz bırakan ismi. Naz ile yakalacağı uyumu ile korkunç bir silaha dönüşebilir.. Kim Türkiye'de ve Fenerbahçe'de başarılı olacaktır. Maçı kazanmamızda attığı servislerin çok büyük önemi vardı. 23 sayı %55 ile oynamış. 3 blok 2 ace ve savunmada %65-55 manşet karşılama hiç fena değil daha da iyi olabilir.

Seda Eryüz: Pasör Seda ilk maç ve ilk iki setten sonra biraz şoku üzerinden attı ve silkelenmeye başladı. Geçen maça oranla daha iyi demek kendimizi kandırmak olur ancak Seda kötü bir pasör değil, bir anda bu kadar büyük yükün altından kalkamadı bence.

Eda: Avrupa Şampiyonası'nın ardından yavaş yavaş maç oynadıkça fiziksel düşmeler yaşıyor buda gayet doğal.. Eda şu an istediği kadar etkili olamasa da ilerleyen zamanlarda oynadıkça açılacaktır. Eda 15 sayı ile oynamış (%53) 3 acesi ve 4'te bloğu hanesine yazdırmayı başarmış.

Genel takm istatistikleri ise 11 blok 12 ace sayımız var. Rakip hatalarından ise 18 sayı bulmayı başarmışız.

Olumlu karşılanan servislerden sonra yaptığımız hücumlarda ise 45 kez hücum etmişiz 1 hatamız 2 blok sayımız var. Hücum yüzdemiz ise %56. Standart bir yüzde..

Tam tersi kötü karşıladığımız manşetlerden sonra yaptığımız hücumlarda ise 12 kez hücum gerçekleştirmişiz ve 1 hatamız varken hiç blok tutamamışız. Hücum yüzdesi ise %50. 12 hücumun 6'sından sayı çıkarmayı başarmışız eh işte..

Rakip ataklarından dublajla çıkan toplardan sonra yaptığımız ataklarda ise 51 hücumumuz var. 5 hata 3 blok ile oynamışız ancak rakibimiz ise hem çok hata yapmış hem çok blok tutmuş hem iyi hem kötü yani.. 6 blok rakamı 3 set için az görünebilir ama bence geçiştirelecek bir miktarda değil.

Yazıyı güzel bir haber ile son verelim. Pazartesi günü oynayacağımız Vakifbank maçında Naz sahadaki yerini alabilecek.;​​​​​​​​​​​

10 Ekim 2011

Süper Kupa: Fenerbahçe Universal 1-3 Eczacıbaşı Vitra

Voleybolu özlemişiz diyemiyorum çünkü turnuvalar ve milli maçlar ile yatıp kalktık o arada. Bir süre de olsa milli takım turnuvalarından geri kalacağız ve en nihayetinde ulusal ligler ve kulüp takımlarının mücadeleri başladı. Yeni sponsoru Universal ile yola çıkan Fenerbahçe Bayan Voleybol takımı nam-ı diğer "Sarı Melekler" ilk sınavında başarılı olamadı.

Sezonun açılış maçında bu yıl 3. kez düzenlenen Süper Kupa'da Ankara Başkent Voleybol Salonu'nda Fenerbahçe Universal ile Eczacıbaşı Vitra karşı karşıya geldi. Eczacıbaşı karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak ilk kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Fenerbahçe ise ilk kez Süper Kupa'yı kazanamadı.

Maç öncesinde Eczacıbaşı tam kadro hazır bulunurken ağız birliği yapmışcasına tüm oyuncuların beraber fazla antrenman yapamadık ama buna rağmen iyi sonuç elde ettik sözlerine karnımız tok.

Fenerbahçe ise geçen sezona göre daha çok oyuncusunu değiştiren taraf ve uzun bir süredir takım olarak çalışsa da, her ne kadar 2 tane hazırlık maçı yapsa da bu maçlar ölçü olmayacaktır ki eksikleri çok olduğu gözüküyor.

Fenerbahçe'nin fikstür dezavantıjında ve eksik oyuncularının yokluğunda bu süreçte oldukça sıkıntı yaşayacağı öngörülebilir.

Fenerbahçe karşılaşmaya antrenörü Ze Roberto, yabancı oyuncuları Fabiana Claudino ve Logan Tom ile Naz Aydemir olmadan; Seda Eryüz - İpek Soroğlu - Eda Erdem - Lioubov Sokolova - Yeon Koung Kim - Seda Tokatlıoğlu ve liberoda Nihan Güneyligil altılısı ile başladı.

* Naz Aydemir sakat olduğu ve TVF tarafından 3 maç ceza aldığı için forma giyemedi.

* Logan Tom Amerika milli takımında, Ze Roberto ve Fabiana Brezilya milli takımında Pan Amerikan Oyunları ve Dünya Kupası için hazır bulunuyorlar.

* Pasör bölgesinde bugün Naz'ın yokluğunda Seda Eryüz görev yaptı her ne kadar bu konuda pek başarılı olamasa da servislerde hatasız oynadı sanırım, servis hatası var mı hatırlamıyorum. Gamova varken yaşadığımız alçak pas sendromunu 2 yıl aradan sonra bugün Seda'da bir kez yaşadık. Umarım Seda yüksek toplarla ilgili bir çalışma yapacaktır.

Ayrıca 1 maç için bu kadar eleştiri ve yetersiz demek biraz ağır olacak sanırım. İlk kez tuttuğu takımın formasını bu kadar ağır yükümlülük alarak giydiğini, ilk maçından dolayı heyecanlı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Son olarak pasör konusunda Kamil Söz neden oyuna müdahale etmedi diye sorulan sorulara ise etme şansı yoktu bu yüzden yapacak birşey yoktu.

* Kaptanımız nam-ı diğer "Terminatör Seda". Şüphemiz kendisi taraftarlarımızın en çok sevdiği isimlerden birisi, yıllardır yaşadığı şanssız sakatlıklar ve kendi bölgesinde Neslihan gibi bir oyuncu olması onun şanssızlığı olsa gerek. Bugün oldukça iyi bir performans sergilediğini ve özlediğimiz Seda'yı sahada görebildiğim için çok sevinçliyim. Onun sakatlığı her ne kadar çok riskli olsa da onun bu performansının devam etmesi dileğiyle..

* Arka alan savunması ve manşetler... Liberomuz Nihan'ın pek iyi maç çıkardığını söyleyemem. Liuba'yla beraber arka alanda manşetlerde aksayan isimlerdi. Nihan'ın bir hatasıda servis karşılama da bir adım öne gelmeyip gelen servislerin ace olması.. Nihan sezon içersinde kendisini toplayacaktır..

* Eda Erdem uzun süre etkisiz gözükse de, maçın sonlarına doğru etkisini gösterdi. Eda da zamanla toplayacaktır. Yarın maç yapalım, yarın daha iyi oynar. Oynadıkça açılan, özel bir oyuncu. Seviyoruz kendisini..

*Bir diğer ortamız İpek. İpek'in sahada oynadığı oyundan bugün pek fazla birşey anlayamadım(k). Orta dan yapılan hücumlarda pasör tercihi çok az olsa da etkisizdi. Bloklarda da anbean parlayıp hemen söndü.

* Bana göre maçın yıldızı Yeon Koung Kim. Kim'i ben pasör çaprazı olarak kullanacağımızı düşünüyordum ancak Kore milli takımındaki gibi anlaşılan onu smaçör olarak kullanacağız. Demek ki Ze Roberto onun manşetine güveniyor. Hem manşetiyle savunmaya ve hem de durduralamaz bir hücum gücüne sahip. Bugünkü pasörün oyununa göre çok bile oynadı. Ona iyi ve yüksek pas geldiği takdirde önlem almamız imkansız.. Ayrıca Kim bugün skor olarak hep geride olduğumuz için smaç servislerini kontrollü kullandı, ilerleyen günlerde smaç servisten de şovlarını izleyebiliriz.

* Son olarak Eczacıbaşı'nın Usic ve Poljak'tan oluşan 2 Hırvat tercihleri isabetli olmuş gibi görünüyor. Belki de bu sezon Vakıfbank'tan daha başarılı olabilirler ama maksimumları bu ise Fenerbahçe'nin tam kadrosuna karşın olası playofflarda ve kupa eşleşmelerinde hiç şansları yok.

Dillendirilmeyenler..

* MAA ve Ünal Karabıyık arasındaki restleşmenin faturası ağır oldu. Pasörümüz Naz Aydemir sakatlığını öne sürüp milli takıma bilerek gitmediği ve buna rağmen kendi takımında antremana çıktığı iddası üzerine Naz'ın elinde rapor olmasına ve doğru olduğu kanıtlanmamasına rağmen Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından bildiğiniz üzere 3 maç ceza aldı. Traji komk bir ceza ancak bizim ülkemizde verilebilecek bir ceza.

Yönetimden neden bir açıklama yok...
Sakatlığı nedeniyle milli takım kampından ayrılan voleybolcumuz Naz Aydemir'e voleybol federasyonu tarafından 3 maç ceza veriliyor yönetimden kimse çıkıp bu ne saçmalıktır demiyor ve oyuncusunu korumuyor, bu nasıl iştir demekten de kendimizi alıkoyamıyorum..

* Giovanni Guidetti'nin işareti..
Kaç kişi hatırlıyor acaba merak etmiyor değilim çünkü üzerinden oldukça bir zaman geçti.. Federasyon başkanlığını bir kenara koyup işi Fenerbahçe Spor Kulübüyle bireysel kavgaya götüren Ünal Karabıyık Giovanni Guidetti'nin Fenerbahçe taraftarına yaptığı çirkin hareketine neden bir ceza ver(e)medi ? Neden Giovanni Guidetti ceza kuruluna sevk edilmedi ?

* Chris Fürst Olayı ?
Bildğiniz üzere Fenerbahçe sezon sonunda Alman orta oyuncu Chris Fürst ile yollarını ayırmış ve Chris Fürst Vakifbank Türk Telekom'a transfer olmuştu ancak Chris Fürst'ün transfer gerçekleşmesine rağmen neden imza atılmadığı merak konusu olurken bunun üzerine şöyle bir haber yer almıştı:

"Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Acıbadem ile Christiane Fürst arasında yapılan kontrattaki bir maddeye göre; Türkiye'den herhangi bir kulübün Christiane Fürst'ü transfer etmek istemesi halinde geçtiğimiz sezon forma giydiği Fenerbahçe Acıbadem'e, oyuncuya ödeyeceği transfer bedelinin haricinde bir bedel ödemesi gerektiği öğrenildi.

Christiane Fürst ile tüm konularda anlaşan fakat, Fürst'ün kontrattaki bir maddesine takılan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'un bu transferi henüz gerçekleştiremediği fakat önümüzdeki günlerde Fenerbahçe Acıbadem ile anlaştığı takdirde bu transferin gerçekleşme ihtimalinin olabileceği öğrenildi."

Bir süredir Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom transferi polemik konusu olan, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Acıbadem forması giyen Alman Milli orta oyuncu Christiane Fürst konusunda önemli gelişmeler oldu.

Türkiye'de daha önce tescil olmuş yabancı oyuncuların statüsüyle ilgili 20. maddeyi umulmadık şekilde kaldıran Türkiye Voleybol Federasyonu'nun bu maddeyi kaldırması, Alman Milli orta oyuncu Christiane Fürst'ün Bayan Voleybol Milli Takımlarımızın da sponsorluğunu yapmakta olan Aroma Bayanlar Voleybol 1. Lig takımlarından Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'da oynaması konusundaki tüm engellerin ortadan kalkmasına neden oldu.

Bu maddenin kaldırılmasıyla geçtiğimiz sezon Türkiye'de oynamış tüm oyuncular serbest oyuncu statüsüne aniden kavuşmuş oldu.

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun bu maddeyi neden sezon başında değil de şimdi kaldırdığı ise merak konusu.."

Bu konuda öğrendiğimiz bilgilere göre Vakifbank kulübü ödemesi gereken gerekli ödemeleri Fenerbahçe Spor Kulübüne yaparak iki kulüp arasındaki sorunu çözdü.

Ayrıca taraftarımızın gözbebeği olan Fenerbahçe bayan voleybol takımının 1 yenilgisini bu kadar abartmalarını anlamsız buluyorum.;​​​​​​​​​​​

6 Ekim 2011

Yeni Sponsorumuz Fenerbahçe Universal

(Fotoğraflar: fenerbahce.org)

Hayırlı olsun. Universal Hastaneler Grubu, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tüm profesyonel ve amatör şubelerinin ’Resmi Sağlık Sponsoru" ve Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı’nın ’Ana Sponsoru oldu. 3 yıllık sponsorluk anlaşması çerçevesinde takımın ismi bundan böyle ’Fenerbahçe Universal Bayan Voleybol Takımı’ olarak anılacak.

Sponsorluk kargamaşından dolayı Logan Tom ve Fabiana Claudino transferlerinden vazgeçilip geçilmediğini sorusunun cevabıda son buldu.

Logan Tom ve Fabiana Claudino ile antrenörümüz Ze Roberto Pan American Kupası ve Dünya Kupası'nın ardından Kasım'da İstanbul'a gelerek takıma katılacaklar.


;​​​​​​​​​​​

5 Ekim 2011

Video: ECH 2011 - Almanya ve Sırbistan Aftershow Party

Almanya milli takımı, Avrupa Şampiyonasının ardından gümüş madalya zaferini kutlarlarken antrenörleri Giovanni Guidetti'ye boya ile sarışın yapma çabaları renkli ve komik görüntüleride beraberinde getirmiş..İşte video ve fotoğraflar:



Almanya ve Sırbistan takımının oyuncuları Avrupa Şampiyonası ödül ve kupa serominisinin hemen ardından sahanın ortasında müzik eşliğinde eğlenmişler.


Kaynak: FIVB Heroes, http://www.kurth-media.de/
;​​​​​​​​​​​

3 Ekim 2011

CEV Şampiyonlar Ligi Heyecanı TRT HD'te

Yıllardır yayın hakları TRT'de olan ve Avrupa voleybolunun kulüpler bazındaki en önemli turnuvasından biri olarak gösterilen CEV Şampiyonlar Ligi organizasyonu & heyecanı bu sezondan itibaren TRT HD kalitesiyle ekranlara gelecek.

20 Ekim'deki Hypo Tirol Innsbruck - Fenerbahçe maçı saat 20.00'den; Fenerbahçe - Dresnder SC maçı ise 30 Kasım saat 19.30'dan itibaren TRT HD'ten canlı olarak yayınlanacak.

TRT HD kanalları  Digiturk, D-Smart ve Teledünya gibi platformlarda yayın yapmaktadır.

- TRT HD kanalını nasıl seyredebilirim ?
TRT HD'yi izleyebilmek için HD özellikli bir uydu alıcısı sahibi olmak ya da D-Smart HD+, Digiturk veya Digiturk Plus, Teledünya üyesi olmak ve Türksat 3A'ya veya Eutelsat W3'e bakan bir çanak anten sahibi olmak gerekmektedir. Ayrıca internet üzerinden Tivibu ile de izlenebilmektedir.

TRT HD Frekansları
Türksat 3A: 11042 V 6400 3/4
Digiturk Plus: 333. Kanal
D Smart HD+ : 66.Kanal;​​​​​​​​​​​

2 Ekim 2011

Sarı Meleklerin Hazırlık Maçları

Sarı Melekler yeni sezon hazırlıklarını kapsamında İller Bankası ve Bakü Volley takımları ile olmak üzere 2 tane hazırlık maçı yapacak.

Takımda sakatlığı bulunan Naz Aydemir ile öte yandan milli takımlarda bulunan antrenörümüz Ze Roberto ve Fabiana Claudino, Logan Tom,Yeon Koung Kim ile Eda Erdem'de takımdaki yerlerini alamayacak.

Fenerbahçe 4-0 İller Bankası

Sarı Melekler yeni sezon hazırlıklarını kapsamında İller Bankası ile Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde yaptığı hazırlık maçıyla devam etti. Maç 4 set olarak oynanmış ve 4-0 kazanmışız..

Büyük ihtimalle şu ilk 6 ile oynadık. Seda-Duygu-İpek-Yağmur-Sokolova-Seda T.-Nihan (L) Ayrıca diğer oyuncularımız Didem Ege, Merve Dalbeler'de süre almış.

Setler: 26-24, 25-17, 25-17, 25-21

Maçın ardından yardımcı antrenörümüz Kamil Söz ve oyuncular Seda, Merve ve Didem'in açıklamaları


Fenerbahçe 4-0 VC Bakü

Sarı Melekler hazırlık maçında karşılaştığı Azerbaycan ekibi VC Bakü'yü 4-0 mağlup etti. Burhan Felek Spor Salonu’nda 4 set üzerinden oynanan hazırlık maçında, rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Sarı Melekler; ilk seti 25-19, ikinci seti 30-28, üçüncü seti ise 25-22 önde tamamladı ve setlerde 3-0 öne geçti. Dördüncü seti de 28-26 önde tamamlayan Sarı Melekler ikinci hazırlık maçından da 4-0 galip ayrıldı.

Karşılama ile ilgili olarak "iremfb86" arkadaşımız salona gitmiş ve görüşlerini paylaşmış, kendisine aktarımları için teşekkürler..

Maç daha önce belirtildiği gibi 18.00'de değilde Galatasaray'ın antrenmanının uzaması ve ısınmadan dolayı yaklaşık bir 45 dakika gecikmeye uğrayarak başladı.

Naz'ın kenarda ısınmasıda tedavi sürecin olumlu gittiğinin habercisi, birazcık zayıflamış gördük Naz'ı..

Kamil Söz maça Seda - İpek - Duygu - Sokolova -Yağmur - Seda T - Nihan (L) ilk altısı ile başlamayı tercih etti. 2. sette ise libero değişikliğine gidildi ve Nihan'ın yerine Merve görev aldı. Didem'de defans ve servis karşılamak adına yer yer oyunda kaldı.

Seda Tokatlığlu'nun çok iyi oynadığı söyleniyor. Hücumda 4 numaradan ve arka ortadan (6) smaçlar, plaseler, servisler ile savunmadan çıkardığı toplarla göz doldurmuş.

* Bu arada bir parantez açalım (Hem sevindim hem üzüldüm Seda'nın sakatlığı çok riskli bir anda voleybolu bıraktırabilecek bir sakatlık mazallah)

Duygu ise çok heyecanlı, sanırım bu kulübe geldiği için çok mutlu bir an önce kendini ispatlamak ve taraftarın önünde oynamak istiyor. Bu telaşı da gerek tek ayaklarda olsun gerekse de blok kovalamacada çok basit aceleci hatalarına sürüklüyor.

İpek'te maçın bir diğer övgüyü hak eden oyuncusu olmuş. Duygu'ya nazaran hazır ve başarılı bulunmuş İpek'in performansı. Sırtındaki ağrısından da tam anlamıyla kurtulursa tadından yenmez.

Süper Kupa'da Eda'nın yanında bakalım kim görev yapacak ? İpek mi , Duygu mu ?

Bu arada Yeon Koung Kim haftasonu İstanbul'a geliyor ve Pazartesi takımla birlikte antrenmanlara katılacak. Yeon Koung Kim, Süper Kupa'da görev verilmesi halinde forma giyebilecek.

Takımımızın bu sezonki kaptanlarını da açıklayalım Seda Tokatlıoğlu ve Lioubov Sokolova.;​​​​​​​​​​​