22 Mart 2012

Logan Tom Röportajı

Fenerbahçe Universal Bayan Voleybol Takımımızın oyuncularından Logan Tom ile Çırağan Sarayı'nda fotoğraf çekimleri gerçekleşen bir röportaj yaptık. Başarılı oyuncuyla kariyeri, voleybol, İstanbul ve daha birçok konuda konuştuk.

İstanbul'un kara teslim olduğu günlerin geride kalmasının ardından Fenerbahçe Universal Bayan Voleybol Takımımızın oyuncularından Logan Tom ile Çırağan Sarayı'nda fotoğraf çekimleri gerçekleşen bir röportaj yaptık. Başarılı voleybolcu Fenerbahçe Universal'e gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek sözlerine başlıyor.

Fenerbahçe'yi tercih etmenizde kimin,nelerin etkisi oldu ?

Logan Tom: "Aslına bakacak olursanız kimse etki etmedi. Teklif geldiğinde çok sevindim. Fenerbahçe'yi biliyordum ve düşünmeme dahi gerek kalmadan kabul ettim"

25 Mayıs 1981 Kaliforniya doğumlu olan Logan, İstanbul'da son zamanlarda yaşanan soğuk havaya pek alışamadığını da söylüyor. Ancak biz kendisine İstanbulluların bile bu kadar soğuğa alışık olmadığını söylüyoruz.

Logan, voleybola başlama hikayesini anlatırken profesyonelliği nasıl seçtiği sorusuna ise ilginç bir cevap veriyor:

Logan Tom: "Voleybolda profesyonel olmayı ben seçmedim aslında nasıl profesyonel olduğuma bakacak olursak, ben voleybolu değil voleybol beni seçmek demek daha doğru olur."

Ze Roberto gibi dünya çapında voleybol zekasıyla büyük bir kabul gören bir antrenörle çalışmanın nasıl olduğunu sorduğumuzda, başarılı oyuncumuz;

Logan Tom: "Ze Roberto çok başarılı bir antrenör. Motive etmeyi, taktikleri ve oyunu okumasıyla her gün bizlere yeni birşey öğretiyor. Bu da bir voleybolcunun gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Çünkü voleybolcu kariyerinin sonuna kadar gelişimini sürdürebilirse iyi bir voleybolcu olur" diyor.

Logan Tom, sporcu bir aileden geliyor. Babası Melvyn Tom eski bir Amerikan futbol oyuncusu...Logan'da yaz tatillerinde babasıyla Hawaii'de sörf yaparak büyümüş.

Başarılı oyuncu voleybolda eksi ve artılarını sıralamasını istediğimizde;

Logan Tom: "Aslında bu soruya çoğu sporcu cevap veremez. Çünkü bizler hep kendimizi geliştirmeye çalışırken hem de voleybolumuzun kusursuz olduğuna inandırarak maça çıkarız. Bu nedenle eksilerimi ve artılarımı rakiplere de ipucu vermemek adına söylememeyi tercih ediyorum" yanıtını alıyoruz.

Voleybol kariyerinde özellikle milli takım düzeyinde büyük bir başarı grafiği çizen Logan Tom, 19 yaşında Sidney Olimpiyat Oyunları için ABD Milli Takımı'na seçildi. Bu onu Sidney Olimpiyatları'na katılan en geç voleybolcu ünvanınıda getirdi.

Logan Tom, milli takım başarılarına daha sonralaro da devam etti. Milli Takımıyla birlikte 2011 World Grand Prix'de şampiyonluğua ulaştı. 2004 World Grand Prix'de "en değerli oyuncu" ve "en iyi servis atan oyuncu" ödüllerinin sahibi oldu. 2008 Pekin Olimpiyatları'nd ABD Milli Takımıyla gümüş madalya kazanırken ayrıca "en skorer oyuncu" oldu.

Başarılı oyuncu, Fenerbahçe Universal ile ilgili olarak ise;

Logan Tom: "Takım duygusu gerçekten çok gelişmiş bir ekipte olmak sporcunun işini kolaylaştıran bir unsur. Birbiriyle uyum sorunu yaşamayan bir takımız ve bu da oyun anlayışımıza yansıyor. Bu nedenle bu takımın bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum" diyor.

Logan Tom'a İstanbul'u nasıl bulduğunu sorduğumuzda ise;

Logan Tom: "İstanbul, tarihle modernliği yaşabildiğiniz iki farklı şehir gibi.. Tarihi yerleri çok güzel.. Ayrıca herşeyi bulabildiğiniz büyük bir şehir olması da büyük bir avantaj. Ancak Türk yemeklerine pek alışamadım. Çok güzeller ama farklı damak tatlarına sahibiz ama bu konuda İstanbul gibi bir büyük kentte sorun olmuyor" diye cevap veriyor.

Röportajımızı bitirirken Logan Tom son olarak;

Logan: "Fenerbahçe Universal'in bu sezonu başarılı bir şekilde bitireceğine inanıyorum ve taraftarlarımızın da buna inanıp salonları doldurmalarını istiyorum" diyerek sözlerini tamamlıyor.


Kaynak: Fenerbahçe Dergisi - Mart Sayısı

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder