12 Mart 2012

Final Four Takım Tanıtımları - MC Carnaghi Villa Cortese

Villa Cortese 1978 yılında Oratory Spor Şirketine bağlı olarak kurulmuş bir İtalyan takımıdır ve hemen akabinde ertesi sezon FIPAV'a bağlanmıştır. Kulübün renkleri ise mavi-beyaz ve siyahtır.

Kulübün bugüne kadar kuğa başarısı olarak 2 İtalya Kupası Şampiyonluğu vardır.

Kulüp, 2006-07 sezonundan itibaren kulüp adını MC Carnaghi Villa Cortese olarak değiştirmiştir. Kulüp adını bazı yerlerde GSO Villa Cortese olarakta belirtilmektedir. Bunun anlamı Gruppo Sportivo Oratorio Villa Cortese anlamına gelmektedir.

Takım Kadrosu
Pasörler: Linsdey Berg, Guila Pincerato
Pasör Çaprazı: Sarah Pavan, Elina Perinelli
Smaçörler: Auera Cruz, Lucia Bosetti, Caterina Bosetti, Sarka Barborkova
Orta Oyuncular: Martina Guiggi, Federica Stufi, Makare Wilson
Libero: Luna Carocci, Ramona Puerari

Takımı 2009 yılından bu yana Bulgaristan Bayan Voleybol takımınında antrenörlüğü yapan İtalyan antrenör Marcello Abbondanza çalıştırmaktadır.

Kulüpte bu sezona kadar forma giymiş ve bizimde yakından tanıdığımız önemli oyuncular olarak Alice Blom, Sara Anzanello, Paola Cardullo, Taismary Aguero ve Megan Hodge sayılabilir.

Kulübün İtalya'da son yıllarda önemli oyuncuları transfer etmesi çabalarının Bergamo'nun egemenliğini kırmak için atılımda bulunduğunu söylebiliriz.

Villa Cortese takımının ilk altısı ise şu isimlerden oluşuyor; Berg - Pavan - Cruz - L.Bosetti - Guiggi - Wilson- Carocci (L) altılısı ile oynamaktadır.

Villa Cortese voleybola harcadığı önemli paraların karşılığını bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ufakta olsa almış gözüküyor. Aslına bakarsanız geçen sezon Scavolini Pesaro'nun yerine İstanbul'da olmasını bekleniyordu ancak sürpriz bir şekilde elenmişlerdi.


Villa Cortese'de uluslararası maç deneyim az olan oyuncuların yanısıra, çok tecrübeli ve önemli isimlerede sahip bir takım. Amerika'lı pasör Lindsey Berg, Porto Riko'lu blokör Auera Cruz ve İtalyan oyuncular Bosetti, Guiggi ve Carocci ilk akıllara gelenler.

Lindsey Berg
Amerika milli takımının da pasörü olan Lindsey berg, Lo Bianco ve Maja Ognjenovic ile birlikte dünyanın en iyi pasörlerinden birisi olarak sayılabilir. 3 sezondur bu takımda yer alması oyuncuların ona ve onun oyunculara uyumununda bir hayli fazla olmasını sağlıyor.

Sarah Pavan
Kanada'lı pasör çaprazı takımın hücumdaki en büyük silahlarından birisi.Bir önceki sezonu uzakdoğuda Kore Ligi'nde geçirmişti.(Expressway Zenith) Kolej kariyeri oldukça başarılı ve parlak olan Pavan'ın smaçları bir hayli etkili olabiliyor. Önlem alınması halinde durdurulması aman aman bir silah değil.

Auera Cruz
Porto Rikolu orta oyuncu oldukça tecrübeli ve istikrara sahip. Berg gibi 3 sezondur bu takımın bir parçası olması onun ve takımının adına en büyük avantajlarından birisi olmasını sağlıyor. Ancak Eda ve Fabiana karşı bariz bir üstünlük sağlayabilecek bir oyuncuda değil.

Martina Guiggi
İtalyanın yetiştirmiş olduğu en önemli oyunculardan birisi Martina Guiggi. Voleybolun takip ediyorsanız eğer Martina Guiggi ismine daha önce karşılaşmamınız imkansızdır. Kendisini gerek bu sezon grup maçları etabında olsun gerekse de İstanbul'daki dörtlü finallerde çıplak gözle izleme şansımız olmuştu. Gioli'den sonra İtalyan voleybolunda en etkili tek ayak yapan oyuncu olduğunu söyleyebiliriz.

Lucia Bosetti
Lucia Bosetti, Foppapedretti'nin neden bıraktığını anlam veremediğim kalitesi olan etkili bir smaçör bazen de orta oyuncu olarak görev yapabiliyor. Bergamo ve İtalya Milli takımıyla yaşadığı başarıları burada saymamamıza gerek bile yok. Bana göre Sarah Pavan ile birlikte önlem alınması gereken bir oyuncu.

Makare Wilson
76 doğumlu tecrübeli Amerikalı orta oyuncu. Eğer biraz kendinizi zorlarsanız Wilson 2006-08 sezonları arasında Türk Telekom'da oynadığını hatırlayabilirsiniz ancak o zamanki oyunu hakkında pek birşey hatırlayamadım. Kendisini son yıllarda İtalya Ligi maçlarının dışında çok fazla da izleyebildiğimizi söyleyemeyiz. Wilson'da Türkiyek ariyerinin ardından Rusya'ya oradan da İtalya'ya transfer olmuştu. Cortese'ye ise bu sezon katıldı. Önceki sezonlar Urbino ve Spes Conegliano'da forma giydi.

Luna Carocci
İtalyan 88 doğumlu gelecek vaat ettiğini söylenen bir libero. 2011 yılından bu yana yaz dönemlerinde ara turnuvalarda İtalya Milli Takımında şanslar buldu. Villa Cortese servis karşılaşama konusunda görev Carocci ve Bosetti'ye düşünüyor

Nasıl Geldiler?
Villa Cortese'nin Eczacıbaşı VitrA, RC Cannes ve Schweriner SC ile A grubunda yer aldı. Villa Cortese, grupta oynadığı 6 maçın sonuda 2 galibiyet 4 mağlubiyet ile gruptan 8 puan toplayarak üçüncü olarak çıkmayı başardı.

Playoff ilk turunda ise Rus ekibi Dinamo Moskova ile eşleşti. Villa Cortese her iki maçıda 3-2 ve 3-0'lık skorla kazanarak bir sonraki tura adını yazdırdı.

Çeyrek finallerde ise rakipleri bir diğer İtalyan takımı Foppapedretti Bergamo oldu. İlk maçta Bergamo'yu 3-1 mağlup ederek ikinci maç için avantaj yakaladılar . Rövanş maçı ise müthiş bir mücadele sahne oldu Bergamo'ya 3-2 mağlup olmalarına karşı altın seti kazanarak adlarını Bakü'de yapılacak olan dörtlü finallere yazdırdılar.

Final Four yarı finalinde rakipleri ise ne tesadüftür ki aynı grupta yer aldıkları ve 2 kez mağlup oldukları RC Cannes takımı oldu.

Takım İstatistikleri
En Skorer Oyuncular
1.Sarah Pavan - MC Carnaghi Villa Cortese 169 sayı
2.Auera Cruz - MC Carnaghi Villa Cortese 111
3.Makare Wilson - MC Carnaghi Villa Cortese 92
4.Lucia Bosetti - MC Carnaghi Villa Cortese 81
5.Martina Guiggi - MC Carnaghi Villa Cortese 77

En İyi Blokörler
1.Makare Wilson - MC Carnaghi Villa Cortese 33 blok
2.Federica Stufi - MC Carnaghi Villa Cortese 17
3.Martina Guiggi - MC Carnaghi Villa Cortese 15
4.Sarah Pavan - MC Carnaghi Villa Cortese 14
5.Caterina Bosetti - MC Carnaghi Villa Cortese 12

En İyi Manşet Alan Oyuncular
1.Lucia Bosetti - MC Carnaghi Villa Cortese 40.00%
2.Luna Carocci - MC Carnaghi Villa Cortese 39,89%
3.Auera Cruz - MC Carnaghi Villa Cortese 35,03%

En İyi Servis Atan Oyuncular
1.Sarah Pavan - MC Carnaghi Villa Cortese 9 blok
2.Lucia Bosetti - MC Carnaghi Villa Cortese 8 blok
3.Auera Cruz - MC Carnaghi Villa Cortese 6 blok
4.Federica Stui - MC Carnaghi Villa Cortese 5 blok
5.Caterina Bosetti - MC Carnaghi Villa Cortese 5 blok

En İyi Pasör
1.Lindsey Berg - MC Carnaghi Villa Cortese 37,50%
2.Ana Antonijevic - RC Cannes 35,28%
3.Giula Pincerato - MC Carnaghi Villa Cortese 33,17%
4.Olga Khrzhanovskaya - Dinamo Kazan 32,50%
5.Naz Aydemir - Fenerbahçe Universal 31,03%

En İyi Smaçörler
1.Sarah Pavan - 146 spikes
2.Aurea Cruz - 100 spikes
3.Lucia Bosetti - 62 spikes
4.Martina Guiggi - 60 spikes
5.Makare Wilson - 56 spikes

RC Cannes - MC Carnaghi Villa Cortese: 3-1 (25-21, 25-20, 23-25, 25-21) - İstatistikler

RC Cannes: Antonijevic, Samec Lipicer, Spasojevic, Ravva, Rasic, Centoni, Fomina (L)

MC Carnaghi Villa Cortese: Berg, Pavan, Guiggi, Cruz, L.Bosetti, C.Bosetti, Wilson, Carocci (L), Puerari (L)

Villa Cortese çift libero ile oynamış.

En skorerler oyuncular: Spasojevic 18, Lipicer 15, Centoni 15, Rasic 12, Antonijevic 10, Ravva 9 sayı; Sarah Pavan 27, Cruz 13, Wilson 11, Guiggi 8, L.Bosetti 6 sayı

Ace: 8-3 RC Cannes, Blok: 14-10 Villa Cortese, Manşet: 44% - 37% RC Cannes

******
MC Carnaghi Villa Cortese - RC Cannes: 2-3 (16-25, 26-24, 22-25, 25-16, 9-15) - İstatistikler

MC Carnaghi Villa Cortese: Pincerato, Stufi, Perinelli, Lucia Bosetti, Barborkova, C.Bosetti Carocci (L), Puerari (L)

RC Cannes: Antonijevic, Samec Lipicer, Kozlova, Ravva, Rasic, Centoni, Cardullo (L)

Villa Cortese yine çift libero ile oynamış ama bu sefer nerdeyse kadronun tamamında yedek oyuncular yer almış.

En skorerler oyuncular: L.Bosetti 26, C.Bosetti 18, Stufi 13, Perinelli 12, Barborkova 9 sayı; Lipicer 13, Kozlova 12, Centoni 19, Rasic 17, Antonijevic 7, Ravva 15 sayı

Ace: 9-4 Villa Cortese, Blok: 15-18 RC Cannes, Manşet: 42% - 32% Villa Cortese

RC Cannes ile MC Carnaghi Villa Cortese Arasında Oynanan Maçların Kısa Özeti



Foppapedretti Bergamo - Villa Cortese Maçının Özeti


Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder