3 Mart 2012

Final Four Takım Tanıtımları - RC Cannes

RC Cannes, 1922 yılında kurulan bir Fransız kulübüdür. Cannes kentinin takımı olan Racing Club de Cannes, Pro A Féminine’de mücadele etmektedir.

Racing Club de Cannes, 1922 yılında Jouan tarafından futbol, basketbol, jimnastik ve voleybol branşları olan bir spor kulübü olarak kuruldu. 60’lı yıllara kadar herhangi bir kayda değer başarısı bulunmayan kulüp, bu dönemden itibaren sadece bayan voleybolunda etkinliklerini sürdürdü. Bölgesel ve alt liglerde oynayan Racing, 1989-1990 sezonunda A1’e yükseldi.

1991-1992 sezonunda kulübe Anny Courtade başkan oldu. Bu sezona kadar hiçbir başarısı olmayan Racing, kadın başkanıyla ulusal ve uluslararası düzeyde büyük başarılara imza atmaya başladı. 16 lig şampiyonluğu, 15 kupa şampiyonluğu ve 2 şampiyonlar ligi şampiyonluğu hep bu dönemde geldi. Racing, Fransa liginde 1998 yılından beri şampiyonluğu kimseye kaptırmıyor. Fransa kupasında ise 1996 yılından beri, 2002 yılı hariç, şampiyon oluyor.

Ayrıca 1993, 1995, 1999, 2002, 2005 yılları olmak üzere 5 kez Top Volley turnuvasını kazandılar.

RC Cannes takımın renkleri sarı ve mavidir. RC Cannes takımının taraftarlar tarafından çağrılma şekli ise Blue Angels yani Mavi Meleklerdir.

RC Cannes maçlarını 4.000 kişilik Palais des Victoires spor salonunda oynamaktadır. Başkanı Anny Courtade’dır. Antrenörlüğünü 1993 yılından bu yana Çin'li antrenör Yan Fang yapmaktadır.

Takım Kadrosu
Pasörler: Ana Antonijevic, Laurianne Delabarre
Pasör Çaprazı: Nadia Centoni
Smaçörler: Anja Spasojevic, Tetyana Kozlova, Amadea Durakovic, Samec Lipicar
Orta Oyuncular: Victoria Ravva (C), Milena Rasic, Jelena Lozancic
Libero: Paola Cardullo, Alexandra Fomina, Sophie Peron

RC Cannes takımının ilk altısı ise şu isimlerden oluşuyor; Antonijevic – Centoni – Spasojevic – Kozlova (Samec) - Ravva - Rasic- Cardullo (L)

RC Cannes takımının kadro yapısına baktığımızda tecrübesiz birçok genç oyuncu bulunsada takımın ana iskeletini oluşturan oyuncuların nerdeyse tamamına yakını belli bir seviyedeki yaşa sahip tecrübeli oyuncular oluşturuyor. Centoni, Ravva, Spasojevic, Cardullo gibi.

Hücumda en önemli silahları ise İtalyan pasör çaprazı Centoni, Sırp smaçör eski Fenerbahçe'li Spasojevic, Kaptan Ravva ile Sırp orta Milena Rasic olarak sayabiliriz.

RC Cannes takımın en önemli avantajı ise tüm oyuncularının çok fazla Şampiyonlar Ligi tecrübesi bulunması ve inatcı bir takım olmalarıyla pes etmemeleridir.

Ana Antonijevic
Sırbistan milli takımının da pasörü olan Ana Antonijevic çok üst düzey ve Avrupa'nın elit pasörlerinden birisi sayılmasa da kendi istikrarlı bir çizgisini kabul ettirmiş bir pasör. 2-3 sezondur bu takımda oynaması ve takımda birçok Sırp oyuncunun bulunması da kendisi adına çok yardımcı olan etkenler birisi.

Nadia Centoni
İtalyan pasör çaprazı. 30 yaşındaki Centoni oldukça tecrübeli bir oyuncu ve doğal olarak takımında bir numaralı hücum silahı. Ancak Centoni'nin performansı o günkü performansına bağlı olarak değiştiğini gözlemeyebiliriz. Centoni'nin kötü olduğu bir günde RC Cannes çok zorlanabilir.

Anja Spasojevic
Anja nizim taraftarın en çok sevdiği eski sarı meleklerden bir tanesi. Hepimiz az çok onu tanıyoruz çok fazla gerek yok bence. Rusya günlerinden sonra 2 sezondur Cannes forması giyen Anja orta sınıf bir oyuncu görüntüsünden öte bir performans sergilemiyor. Manşetlerinin zayıf olduğunu bildiğimiz Anja'ya atılacak servislerle ve bloklara takılmasıyla oyundan çok çabuk oyundan kopabiliyor.

Kozlova
RC Cannes takımının ilk altısındaki genç oyunculardan birtanesi. Sürekliliğini henüz sağlayamasa da bu sezon birçok maçta görev aldı.

Victoria Ravva
Önünde saygıyla edildiğim bir oyuncudur. Efsanedir ! Ravva için fazla söze gerek yok.

Milena Rasic
Sırp voleybolunun son zamanlarda parlayan yıldızı..Gösterdiği performans ile şimdiden Avrupa voleybolunun en önemli orta oyuncularından birisi, olmaya da devam edecek gibi görünüyor.

Rasic ve Ravva ikilisi Şampiyonlar Ligi'nde Eda ve Fabiana ikilisiyle birlikte en iyi orta ikilidir. Bu ikililerin düellosu da seyir zevkini artıracağına eminim.

Cardullo
Tecrübeli İtalyan libero. Cannes'ın manşetlerde ve savunmada belki tek başına savaşarak ayakta tutmaya çalışan oyuncusu.

Nasıl Geldiler ?
RC Cannes, MC Carnaghi Villa Cortese, Eczacıbaşı Vitra ve Schweriner SC ile A grubunda yer aldı. RC Cannes grupta oynadığı 6 maçıda kazandı ve gruptan 17 puan toplayarak lider olarak çıkmayı başardı.

Playoff ilk turunda ise Polonya ekibi Fakro Muszyna ile eşleşti. RC Cannes her iki maçıda 3-0 kazanarak bir sonraki tura adını yazdırdı.


Çeyrek finallerde ise rakipleri Eczacıbaşı'nı eleyen Vakıfbank Türk Telekom oldu. İlk maçta Vakıfbank'a 3-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'nde ki bu sezon ilk yenilgilerini aldılar. Rövanş maçında müthiş bir mücadele sahne olan karşılaşmada Vakıfbank'ı 3-2 mağlup ederek altın set oynamaya hak kazandılar. Altın sette Vakıfbank'ın 3 kez maç sayısını çevirerek adlarını Bakü'de yapılacak olan dörtlü finallere yazdırdılar.

Final Four yarı finalinde rakipleri ise ne tesadüftür ki aynı grupta yer aldıkları MC Carnaghi Villa Cortese oldu.

Takım İstatistikleri
En Skorer Oyuncular
1.Milena Rasic - RC Cannes 135 pts
2.Nadia Centoni - RC Cannes 128
3.Victoria Ravva - RC Cannes 116

En İyi Blokörler
1.Milena Rasic - 36 killing blocks
2.Nadia Centoni - 20
3.Victoria Ravva - 16

En İyi Manşet Alan Oyuncular 
En iyi manşet alan oyuncular istatistikleri arasında sadece Samec Lipicer var. Samec Lipicer - 31,50%

En İyi Servis Atan Oyuncular
1.Milena Rasic - 11 ace
2.Ana Antonijevic - 10
3.Anja Spasojevic - 9
4.Tetyana Kozlova - 7
5.Samec Lipicer - 5

En İyi Pasör
1.Lindsey Berg - MC Carnaghi Villa Cortese 37,50%
2.Ana Antonijevic - RC Cannes 35,28%
3.Giula Pincerato - MC Carnaghi Villa Cortese 33,17%
4.Olga Khrzhanovskaya - Dinamo KAZAN 32,50%
5.Naz Aydemir - Fenerbahçe Universal 31,03%

En İyi Smaçörler
1.Nadia Centoni - 105 spikes
2.Victoria Ravva - 91
3.Milena Rasic - 89




RC Cannes ile MC Carnaghi Villa Cortese Arasında Oynanan Maçların Kısa Özeti



RC Cannes - Vakıfbank Türk Telekom Maçının Özeti


Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder