15 Mart 2012

Aroma Bayanlar Voleybol Ligi Playoff Eşleşmeleri

Aroma Bayanlar Voleybol 1.Ligi'nin playoff formatı bu sezon olimpiyat yılı olması ve takvim sıkışıklığı nedeniyle değişik bir formatta oynanması sezon başında zaten kararlaştırılmştı.

Aroma Bayanlar Voleybol 1.Ligi'nde normal sezonu ilk 8 sırada tamamlayan takımlar, playoffta şampiyonluk için mücadele etme hakkı elde edecek.

2011-2012 Sezonu Playoff Sistemi

Aroma Bayanlar Voleybol 1.Ligi'nde normal sezonu ilk 8 sırada tamamlayan takımlar, playoffta şampiyonluk için mücadele etme hak kazanacak. İlk 8 sıradaki takım öncelikle A ve B Grubu olmak üzere 2 gruba ayrılacak.

A Grubu: Fenerbahçe Universal, Galatasaray, İBA Kimya TED Kolejliler, Yeşilyurt
B Grubu: Eczacıbaşı VitrA, Vakıfbank Türk Telekom, İller Bankası, Nilüfer Belediyesi

A ve B grubundaki takımlar tek devreli turnuva formatına göre 3 gün boyunca karşılaşacak. Grup maçları sonunda 1 gün ara verilecek. Grup maçlarının sonunda grubu 3. ve 4. sırada tamamlayan takımlar normal lig sıralamasındaki yerine dönecek.

Grup maçlarının ardından ise grup 1. ve 2.'leri çapraz olarak eşleşecek (A1-B2 ve B1-A2)

Yarı Final Etabı
Yarı finalde çapraz olarak eşleşen grup 1. ve 2.'leri karşılaşacak ve maçları kazanan 2 takım finalde mücadele etmeye hak kazanacak.

Final Etabı
Final serisi takımlar 3 maçlık seri üzerinden her maç 1 gün arayla oynayacak. 2 maçı kazanan takım 2011-12 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak. 3.maç gerekirse oynanacak.

Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde normal sezonun ardından Ankaragücü ve Pursaklar V.İhtisas kulüpleri 2.lige düşen takımlar oldu.

Playofflarda sonunda şampiyon olamamaları halinde ligi 4.sırada bitiren Galatasaray ve 5.sırada bitiren IBA Kimya TED Kolejliler önümüzdeki yıl CEV Cup'a katılmaya hak kazandılar. (Türkiye Kupası şampiyonu CEV Cup'a katılmaya hak kazanacak bunu gözardı ederek yazdım.)

Ayrıca normal sezonu 6.sırada tamamlayan İller Bankası ise Balkan Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Öte yandan grup maçlarının nerede oynanacağı, maç programlarında hangi takımın ev sahibi olacağı gibi sorular yanıtlanmayı bekliyor..

Yine edinilen bilgiye göre playoff maçlarının 2 Nisan veya 12 Nisan tarihleri arasında başlaması bekleniyor. Galatasaray'ın CEV Cup'ta finale yükselmesi durumunda bu programında tarihleri değişebilir.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder