8 Mart 2012

Facundo Conte ve Fenerbahçe ?

Facundo Conte (Arjantin) - 25 Ağustos 1989

Facundo Conte, 1988 Olimpiyatları Bronz madalyası sahibi olan eski Arjantinli voleybolcu Hugo Conte'nin oğludur. Facundo Conte, 22 yaşında 1.96 m boyunda 350 cm smaç, 326 cm blok yükseliğine sahip, smaçör mevkisinde görev yapıyor.

Facundo Conte, 2008 yılından bu yana Arjantin milli takımında oynanmakta ve 2011 yılından bu yana da milli takımın kaptanlığı görevini üstlenmektedir. Facundo Conte, voleybol kariyerine şu an İtalya Ligi'nde Monza Brianza takımında sürdürmektedir.

Geçen haftalarda Avrupa Basınında çıkan bir habere göre Fenerbahçe'nin sezon başında Facundo Conte'ye transfer teklifinde bulunduğu ancak Facundo'nun 2+1 kuralı ile beraber Miljkovic ve Marshall gibi yıldızların takımda yer aldığını ve bu yüzden fazla forma şansı bulamayacağı düşüncesiyle teklifi red ettiği yönünde..

Monza Brianza, internet sitesinde Facundo Conte transferi haberinde şöyle denilmiş:

"MONZA - Facundo Conte alla fine arriva a Monza.
Ex San Giustino, Facundo Conte, classe 1989, nonostante le smentite di rito dei giorni scorsi e i depistamenti verso il mercato estero (ma il Fenerbahce aveva già un numero sufficiente di stranieri in organico, il campionato turco prevede un limite di 2 stranieri in campo ed 1 in panchina ed il team giallonero ha già Miljkovic, Marshall e Coskovic che sono tutti titolari in Champions)."

Bu gelişmelerin üzerine Facundo Conte sezon başında İtalya'nın Energy Resources San Giustino takımına transfer olmuş daha sonra Aralık aylarında Monza Brianza takımına geçmişti. Facundo Conte 2010/11 sezonunu ise Lube Banca Macerata'da tamamlamıştı.

Monza Brianza'da genç Arjantinli pasör Luciano De Cecco'da forma giyiyor. Fenerbahçe'nin adı bir dönem Luciano De Cecco ile de anılmıştı.

Tomislav Coskovic ile aniden yollarını ayıran Fenerbahçe ise sezon ortasında Arjantinli smaçör Rodrigo Quiroga'yı kadrosuna katmıştı. Ayrıca sezon sonunda Leonel Marshall ve Ivan Miljkovic'in sözleşmeleri sona eriyor.

Tomislav Coskovic'in sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yanında Arjantinli antrenör Daniel Castellani'nin Leonel Marshall ve Quiroga'nın da takımdan ayrılması halinde Facundo Conte'yi tekrar isteyip istemeyeceği ve Fenerbahçe'nin bu transfer nasıl bir yol izleyeceği şimdiden büyük bir merak konusu..






Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder