21 Mart 2012

Filede Fener'de Bu Hafta 21.03.2012


Her hafta Perşembe günü yayınlanan Filede Fener programı, bu hafta Sarı Melekler'in Bakü'ye yolculuğu nedeniyle bugün yayınlandı. Bu haftaki konuk ise Fenerbahçe Universal'in yardımcı antrenörü ise Kamil Söz'dü.

Yayınlanan programının içinden en önemli kısmını derlemek gerekirse;

Kamil Söz'ün aktardığı bilgilere göre CEV, önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi'nde (Erkek & Bayan) oyun kuralları ile ilgili bazı değişiklikler yapmayı düşünüyormuş. Öncelikli konu ise, eleme turlarında (playofflarda) aynı ülke takımlarının eşleşmek zorunda olmaları kuralını kaldırmak geliyor.

CEV Şampiyonlar Ligi organizasyonu bu sezonda erkeklerde geçtiğimiz haftasonu erkeklerde sona erirken; bayanlarda ise bu hafta sona erecek.

CEV bu konuda henüz net bir karar almadı, ancak alınacak bir karar olursa eğer yaz aylarında kura çekiminin ardından kamoyuna duyurulacaktır. CEV, büyük bir olasılıkla playoff turlarındaki eşleşmeleri bir kura çekilişinin ardından belirlemeyi düşünüyor.

CEV'in bu kararı almasındaki en büyük nedenlerden biriside şu anki sistemin, takımlar arasında haksızlıklara neden olduğu, güçlü takımların birbiriyle eşleştirilmesi sonucu daha zayıf takımların otoriteler tarafından takdir edilmediği halde Final Four'a kalabildiği böylece de bazı takımlara haksızlık yapıldığı düşünülmesi..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder