13 Ekim 2012

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası (13-19 Ekim)


13-19 Ekim 2012 tarihleri arasında Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek olan FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda grup kuralarının çekimi yapıldı. Kura çekiminin ardından Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, B Grubu’nda Kenya’dan Kenya Prisons ile Porto Riko’dan Lancheras de Catano takımlarıyla eşleşti.

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda toplamda 10 karşılaşma oynanacak. (İlk turda 6 maç, ikinci turda 4 maç olmak üzere) FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’na katılan takımların dağılımı ise şu şekilde; Afrika 1, Asya 1, Avrupa 2, Kuzey ve Orta Amerika 1, Güney Amerika 1.

Turnuva Formatı
Ön eleme turunda; turnuvaya katılmaya hak kazanan 6 takım 3′erli olmak üzere 2 gruba ayrılacak. İlk tur gruplarında aynı ülke takımları, hem de aynı kıtadan oldukları için aynı grupta yer almayacaklardır. Her iki takımda gruplarını ilk sırada tamamlamaları halinde ise finale kadar eşleşme şansları bulunmuyor. A ve B Grubu grup karşılaşmalarının ardından ilk 2 sırada tamamlayan takımlar bir sonraki turda (yarı final) çapraz olarak eşleşecekler. Gruplarını 3. sırada tamamlayan takımlar ise beşincilik maçı oynamaya hak kazanacak.

Final turu (Yarı Final ve Final) ise yarıfinalde A grubunun 1.si B grubunun 2.si ile; B grubunun 1.si A grubunun 2.si ile karşılaşacak. Yarı final maçlarını kaybeden takımlar 3.lük maçı‚ yarı final maçlarını kazanan takımlar ise final karşılaşmasında şampiyon olmak için mücadele edecekler.

Şehir/Yer – Doha
Katar, ülke olarak son 5 yıl içinde önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptı, yapmaya da devam edecek. 2005 yılında 3. Batı Asya Oyunları, 2006 yılında 15. Asya Oyunları ve 2011 yılındaki Asya Kapalı Salon Oyunları bunlardan ilk akla gelenleri.. Bunun yanısıra Doha; 2022 FIFA Dünya Kupası’na da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Doha şehri, ayrıca kadınlar tenisinde de Doha Açık Turnuvası’na ev sahipliği yaparak dünyanın en iyi kadın teniscilerini her yıl ağırlamaya devam ediyor.

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası, 1992 yılından sonra ilk kez 2009 yılında Doha’da düzenlenmiş ve Fenerbahçe Acıbadem namağlup şampiyon olmuştu. FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası, 2012 yılında da, son 3 yılda olduğu gibi şampiyonaya yine Katar’ın başkenti Doha ev sahipliği yapacak.

Salon – Doha Aspire Kapalı Spor Kompleksi
Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın tüm karşılaşmaları (erkekler ve bayanlar) Aspire Kapalı Spor Kompleksi’nin içersinde yer alan Ladies Spor Salonu’nda oynanacak, salonun kapasitesi ise yaklaşık olarak 2500 kişilik. Yapımı 2005 yılında tamamlayan Aspire Kapalı Spor Kompleksi, içersinde futbol sahaları, jimnastik ve yüzme salonlarını barındırarak birçok farklı spor aktivitelerininde yapılmasına olanak sağlıyor.

Katılan Takımlar
CEV – Fenerbahçe Istanbul (Türkiye)
NORCECA – Lancheras de Catano (Porto Riko)
AVC – Tianjin Bridgestone (Çin)
CSV – Sollys Nestle Osasco (Brezilya)
CAVB – Kenya Prisons (Kenya)
Wild Card – Rabita Bakü (Azerbaycan)


A Grubu
Rabita Bakü
Bohai Bank (Tianjin Bridgestone)
Sollys Osasco (Brezilya)

B Grubu
Fenerbahçe Istanbul
Kenya Prisons
Lancheras de Catano

MAÇ PROGRAMI

A GRUBU
14 EKİM - 10.00 Sollys Nestle Osasco - Bohai Bank
15 EKİM - 15.00 Rabita Bakü - Sollys Nestle Osasco
16 EKİM - 17.00 Rabita Bakü - Bohai Bank


B GRUBU
13 EKİM - 10.00 Kenya Prisons - Lancheras de Catano
15 EKİM - 17.00 Fenerbahçe - Lancheras de Catano
17 EKİM - 17.00 Fenerbahçe - Kenya Prisons


YARI FİNALLER
18 EKİM - 10.00 A GRUBU 1.Sİ - B GRUBU 2.Sİ
18 EKİM - 17.00 B GRUBU 1.Sİ - A GRUBU 2.Sİ


FİNALLER
19 EKİM - 10.00 
ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI
19 EKİM - 17.00 FİNAL MAÇI


LANCHERAS DE CATANO

Lancheras de Cataño, Porto Riko’nun profosyonel bayan voleybol takımlarından birisidir. Kulübün tarihi çok fazla eskiye dayanmıyor. Lancheras de Cataño, 2008 yılında Caribes de San Sebastián adıyla kuruldu ancak kulüp daha sonra Catano’ya taşınınca kulübün ismi de bugünkü adı Lancheras de Cataño olarak değiştirildi.

Lancheras de Catano, 10 takımın yer aldığı Porto Riko Ligi’nde 2010 yılında yarı finalde Porto Riko’nun en güçlü ekiplerinden biri olan Criollas de Caguas’a elendi. Bu kulübün kısa lig tarihindeki şu ana kadar elde ettiği en büyük ve ilk başarıydı. Lancheras de Catano, bu sezon yine bu kez finalde Criollas de Caguas’ı devirerek ilk şampiyonluğunu kazanmayı başardı.

Lancheras de Catano, kulübünün renkleri sarı – kırmızı olmasına karşın deplasman formaları sarı-lacivert’tir. Kulüp karşılaşmalarını ise şehre ait olan mütevazi 2500 kişilik olan Cancha Cosme Beitía Sálamo salonunda oynuyor.

Takım Kadroları
Pasörler: Natalia Valentin, Mariel Medina
Pasör Çaprazı: Oneida Gonzales (VEN)
Smaçörler: Tatiana Encarnacion, Yarimar Rosa, Paulette Garcia
Orta Oyuncular: Tatiana Jusino, Shannon Wingate, Jetzabel Del Valle, Jessica Jones (USA), Myrlena Lopez
Libero: Debora Seilhamer


Nasıl Geldiler ?
Porto Riko Kadınlar Süperligi’nde; 7 maç üzerinden oynanacak olan final serisinde Lancheras de Catano’nun rakibi Caguas’dı. Final serisinde Lancheras de Catano rakibine ilk 4 maçta da üstünlük sağlayınca final serisini 4-0 ile ve Lancheras de Catano’nun şampiyonluğuyla noktalandı. Bu sonucun ardından Lancheras de Catano Doha’da düzenlenecek olan FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’na katılma hakkını yakaladı.

KENYA PRISONS



Kenya Prisons, çok değil yaklaşık 5 yıl önce kurulan ve kısa sürede Afrika’nın en iyi takımlarından biri haline dönüşen bir takım olarak göze çarpmaktadır.

Kenya Prisons, oldukça genç ama bir o kadar da hırslı oyunculardan kurulu bir takım olmasıyla dikkatleri çekiyor. Kenya Prisons, antrenör David Lung’aho birlikte son 4 yıldır Kenya Bayanlar Voleybol Ligi’nde şampiyon unvanını korumayı başarırken; tam 3 kez de kıta şampiyonluğunu kazanmayı başardı. Kenya Prisons, 2009 yılından bu yana Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Afrika kıtasını temsil ediyor.

Kenya Prisons’ın en önemli oyuncusu şüphesiz ki orta oyuncu ve aynı zamanda takım kaptanlığını da üstlenen Agala Bracksides’tır. Bunun yanı sıra takımın diğer önemli oyuncuları olarak Mercy Moim, Diana Khisa, Everline Makuto, Lydia Maiyo ve pasör Jane Wacu’yu sayılabilir.

Takım Kadroları
Pasörler: Jane Wacu - Salome Wanjala
Smaçörler: Lydia Maiyo, Loice Chepleting, Mercy Moim, Everline Makuto, Jane Chepkemboi

Orta Oyuncular: Diana Khisa, Bracksides Agala, Dorcas Chepleting, Joan Chelagat
Libero: Elizabeth Wafula

Nasıl Geldiler ?
Kenya Prisons, Afrika Kulüpler Şampiyonası finalinde Kenya Pipeline’ı mağlup ederek 4. kez( 2008,2010,2011,2012) şampiyonluğa uzandı ve arka arka olmak üzere 3. kez (2010,2011,2012) FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda yer alma hakkı elde etti.

TIANJIN BRIDGESTONE (BOHAI BANK)

1993 yılında kurulan ekip Tianjin Bridgestone, Çin Voleybol Ligi’nin en başarılı voleybol kulüplerinden birisidir. İlk kurulduğu yıllarda voleybolda söz sahibi olmayan bir takım olarak kabul edilen Tianjin daha sonraki yıllarda elde ettiği başarılarla ülke voleybolunu domine edecektir.

2002 yılından 2011′e kadar geçen süre zarfında Tianjin kulübü, Çin Bayanlar Voleybol Ligi’nde 8, Çin Ulusal Oyunları’nda 2 ve AVC Kulüpler Şampiyonası’nda tam 4 kez mutlu sona ulaşmayı başardı. Çin’in en iyi ve en köklü bayan voleybol kulüplerinden biri haline gelen Tianjin Bridgestone’nun bu başarısı elbetteki Çin Bayan Milli Voleybol Takımı’da olumlu bir şekilde yansıdı ve kulüp bu manada milli takım bünyesine birçok oyuncuyu kazandırdı.

“Altın Nesil” olarak kabul edilen Li Shan, Zhang Ping ve Zhang Na gibi oyuncular 2004 Atina Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Çin bayan voleybol milli takımının başarısında rol oynayan oyuncular oldular.2008 Pekin Olimpiyatları’nda ise, Li Juan, Wei Qiuyue ve Zhang Na destekli Çin bayan voleybol milli takımı bronz madalya kazanmıştı.

Tianjin Bridgestone takımını Çinli antrenör Liu Xiaoming çalıştırıyor. Renkleri kırmızı-beyaz ve mavi olan kulüp voleybol karşılaşmalarını Tianjin Halk Stadyumu’nda oynuyor.

Takım Kadroları
Pasörler: Yang Mi, Di Yao
Pasör Çaprazı: Na Yin, Ya Liu
Smaçörler: Xiaoyu Zhng, Juan Li, Liyi Chen, Ying Li
Orta Oyuncular: Ning Wang, Jiamin Wang, Xiaoting Zhang
Libero: Qian Wang


Nasıl Geldiler?
Tianjin Bridgestone sponsor anlaşması nedeniyle bilinen adıyla Bohai Bank, Asya Kulüpler Şampiyonası finalinde Japon temsilcisi Toray Arrows ile karşı karşıya geldi. Tianjin Bridgestone rakibini 3-2 mağlup ederek Katar biletini hak etti.

Tianjin'in 2010/11 sezonunda final serisinde oynadığı karşılaşmaların videoları aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz..

1.MAÇ



2.MAÇ





3.MAÇ





2011/12 GUANGDONG EVERGRANDE 3-0 TIANJIN BRIDGESTONE



RABITA BAKU



Rabita Bakü, aslında 2001 yılında Rabitachi Bakü ismiyle kuruldu, daha sonra 2004 yılında bugünkü adı olan Rabita Bakü halini aldı. Bu nedenle bazı kaynaklarda kulübün kuruluşu 2004 olarak kabul ediliyor.

Renkleri sarı-kırmızı ve mavi olan kulüp, Azerbaycan Süperligi’nde ise ilk 2 yılında (2004 -2006) ligi ikinci olarak tamamlandı. 2006 yılından bu yana ise tam 6 Azerbaycan Süperligi şampiyonluğu sığdırmayı başardı. Rabita Bakü karşılaşmalarını 1000 seyirci kapasiteli Sarhadchi Sport Olympic Center’da oynuyor.

Rabita Bakü’nün kısa tarihinde ilk Avrupa macerası ise 2007/08 sezonunda CEV Kupası’nda boy gösterdiler ancak hemen Nova Gorica takımına elenmekten kurtulamadı.

2008/09 sezonunda ise Challenge Kupası’nda çeyrek finale kadar yükselmeyi başardılar, çeyrek finalde ise Club Voleibol Albacete’ye elenerek Avrupa Kupalarına veda ettiler.

2009/10 sezonunda yine CEV Kupası’nda yer aldılar. Rabita Bakü bu kez dörtlü finallere kalmayı başardı ama yarı finalde şampiyon olacak olan İtalya’nın Yamamay Busto Arsizio takımına elenerek şampiyon olma fırsatını kaçırdılar. Üçüncülük karşılaşmasında ise Rusya’nın köklü kulüplerinden Uralockha ile karşılaştılar ve Uralockha’yı mağlup ederek bronz madalya kazandılar. CEV Kupası’nda kazanılan bu üçüncülük kulüp tarihindeki Avrupa Kupaları’ndaki en büyük başarı olmuştu.

2010/11 sezonunda ise nihayet kendileri CEV Şampiyonlar Ligi sahnesinde gösterme imkanını yakaladılar. İstanbul’da düzenlenen dörtlü finallere kalmayı başaran Rabita Bakü finalde Vakıfbank Türk Telekom’a yenilerek ikincilikle yetindi.

2011/12 sezonunda CEV şampiyonlar Ligi’nde ise Fenerbahçe Universal ile aynı grupta yer alan Rabita Bakü grupların ardından bu kez çeyrek finalde bir kez daha Fenerbahçe Universal ile eşleşti ancak Fenerbahçe Universal, rakibini her iki karşılaşmada da mağlup ederek Rabita Bakü’yü elemeyi başardı.

Rabita Bakü, bu başarının ardından 2011 yılında FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’na Vakıfbank ile beraber katılmaya hak kazandı. Rabita Bakü Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde de rakibi Şampiyonlar Ligi finalinde olduğu gibi yine Vakıfbank Türk Telekom’du ancak bu kez rövanşı alarak Vakıfbank Türk Telekom’u mağlup ettiler ve Dünya Kulüpler Şampiyonu oldular.

Rabita Bakü’de Natasa Osmokrovic; MVP (En Değerli Oyuncu), Best Scorer (En Skorer Oyuncu), Best Spiker (En İyi Smaçör) ve Best Receiver (En İyi Manşet Alan Oyuncu) seçilirken; Iryna Zhukova’da Best Seter (En İyi Pasör) seçildi.

Rabita Bakü’nün kadrosunda Dobriana Rabadzhieva, Natasa Krsmanovic, Foluke Akinrdewo gibi yıldız oyuncular yer alıyor.

Rabita Bakü’nün bu sezonki transferleri ise Kolombiyalı pasörçaprazı Madelaynne Montano, Polonyalı pasör Katarzyna Skorupa, ABD’li orta oyuncu Foluke Akindarewo, Porto Riko’lu smaçör Auera Cruz, Alman smaçör Angelina Grün, Sırp libero Suzana Cebic ve Ukraynalı libero/smaçör mevkiinde görev yapabilen Aleksandra Fomina.

Rabita Bakü Zoran Gajic’ten boşalan antrenörlük koltuğuna ise İtalyan çalıştırıcı Marcello Abbondanza’yı getirdi.

Ayrılan Oyuncular: Jasna Majstorovic (SRB), Madina Aliyeva, Silvija Popovic (SRB), Natalya Mammadova, Kimberly Glass (USA), Natasa Osmokrovic (CRO), Kathy Radzuweit (GER), Nellie Spicer (USA)

Takım Kadroları
Pasörler: Iryna Zhukova (UKR), Katarzyna Skorupa (POL), Francesca Giogoli (ITA)
Pasör Çaprazları: Madelaynne Montano (COL), Sanja Starovic (SRB)
Smaçörler: Auera Cruz (PUR), Dobriana Rabadzhieva (BUL), Katsiaryna Zakrueskaya (BLR), Angelina Grün (GER)
Orta Oyuncular: Foluke Akindarewo (USA), Natasa Krsmanovic (SRB), Mira Golubovic (SRB)
Liberolar: Suzana Cebic (SRB), Aleksandra Fomina (UKR)

Nasıl Geldiler ?
Rabita Bakü, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’na son şampiyon sıfatıyla ünvanını korumak amacıyla wild card’ı elde ederek davet edildi.

SOLLYS OSASCO NESTLE


1993 yılında kurulan Sollys Osasco kulübü Brezilya’nın en güçlü eküplerinden bir tanesi. Kulübün 5 Brezilya Süperligi ve 4 Güney Amerika Şampiyonlukları bulunuyor.

Solly Osasco formalarını giymiş efsane ve tanınmış isimler‚ Isabel Salgado‚ Virna Dias‚ Fernanda Venturini‚ Marcia Fu‚ Ida‚ Ana Moser‚ Paula Pequeno‚ Mari ve Rosa Garcia ilk akla gelenleri..

Sollys Osasco, daha önce 1994 yılında katıldığı Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda üçüncülük elde etti. Aynı sezon içinde takım Sao Paulo Eyalet Şampiyonası‚ Brezilya Kupası ve Güney Amerika Kupası’nı kazandı.

2000′li yılların başında kulüp altın çağını yaşadı. Sollys Osasco, Jose Roberto Guimaraes (Ze Roberto) önderliğinde, 2002/2003 sezonunda ilk kez Brezilya Süperligi’ni kazandı

2003/2004 sezonunda ise ligde yine şampiyon oldular. Atina olimpiyatlarında altın madalya kazanacak olan 6 Brezilyalı oyuncuda bu kadrodaydı: Fernanda Venturini‚ Mari‚ Erika‚ Bia‚ Arlene ve Valeskinha.

2004/05 sezonunda aynı kadro olimpiyatlarda ayağından sakatlanan ve geri dönen Paula Pequeno ile beraber 21-3 lük rekor galibiyet serisi ile beraber 3.kez Superliga’da şampiyon oldular.

2009/10 yılında Carol‚ Sassa‚ Thaisa, Jaqueline ve genç oyuncular Natalia‚ Adenizia‚ Camila Brait ve Ana Tiemi beraber takım 4.kez Superliga şampiyonu oldu.

2010 yılında Sollys Osasco yine Güney Amerika Şampiyonası’nı kazanmayı başardı ve Dünya Kulüpler Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda ise finalde Fenerbahçe’ye elenerek ikinci oldular.

2011/12 sezonunda ise finaldeki rakipleri son yıllarda olduğu gibi Unilever Rio de Janerio’ydu. Osasco finalde Jaqueline ve Destinee Hooker’ın etkili oyunlarıyla mutlu sona ulaşmayı başardı.

Sollys Osasco bu sezon Brezilya’da yılın flaş transferine imza atarak Hooker’ın boşluğunu Sheilla Castro ile doldurdu. Kadrolarında 2012 Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Brezilya milli takımından ise 5 isim bulunuyor; Jaqueline Carvalho, Thaisa Menezes, Adenizia Silva, Fernanda Garay, Sheilla Castro.

Sollys Osasco takımını 2006/07 sezonundan bu yana Breziyalı antrenör Luizomar de Moura çalıştırıyor.

Takım Kadroları
Pasörler: Josefa Fabíola, Karine Guerra de Souza
Pasör Çaprazları: Sheilla Castro, Ivna Franco Marra
Smaçörler: Jaqueline Carvalho, Fernanda Garay, Samara, Gabi
Orta Oyuncular: Thaisa Menezes, Adenizia Silva, Ednéia, Dani Suco, Larissa
Libero: Camila Brait

Nasıl Geldiler ?
Sollys Osasco, Güney Amerika Kulüpler Şampiyonası’nda oynadığı 3 karşılaşmayı da kazanarak şampiyon oldu ve Doha’daki Dünya Kulüpler Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Sezon öncesinde oynadıkları Paulista Oyunları'ndaki Amil Campinas karşılaşmasının bir bölümü



SET 1



SET 2



SET 3



2011/12 FINAL SOLLYS OSASCO - UNILEVER



Lütfen paylaşırken kaynak belirtiniz..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder