27 Ekim 2012

İlbank 2-3 Fenerbahçe


Aroma Bayanlar Voleybol Ligi’nde ilk haftayı FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası nedeniyle maç yapmadan geçen Sarı Melekler, sezonun ilk karşılaşmasında Ankara’da İlbank ile karşı karşıya geldi.


Sarı Melekler, rakibini 2 saat 12 dakika süren mücadelenin ardından zor da olsa 24-26, 25-22, 19-25, 25-20, 13-15 setlerle 3-2 mağlup etmeyi başardı ve lige galibiyetle başladı.
Sarı Melekler’de Eda Erdem sırtındaki bel ağrıları nedeniyle kadroda yer almazken; Polonyalı orta oyuncu Berenika Okuniewska’da 4. yabancı olarak tribüne çıkan isim oldu.
İlbank – Fenerbahçe: 2-3 (24-26, 25-22, 19-25, 25-20, 13-15) - İstatistikler
İlbank: Tumas, Ferda, Gamze, Szekelyova, Elif, Safronoava (Bahanur, Ezgi, Tuğçe, Meliha)
Fenerbahçe: Elif, Pequneo, İpek, Duygu, Seda, Kim, Nihan (L) (Merve, Nilay, Mari, Meryem)
Sarı Melekler’de Yeon Koung Kim 21 sayı ile takımının sırtlayan oyuncu olurken; ona kaptan Seda 17, Paula 16, İpek 10, Duygu 8, Mari 7 sayı ile eşlik ettiler.
İlbank’ta ise Marina Tumas 25 sayısı ile karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken; performansı galibiyet için yeterli olmadı.
YORUM
* Eda ve Gökçen sakatlığı nedeniyle kadroda yer almıyordu. Avrupa Kupaları’na katılan takımlar kendi aralarındaki karşılaşmalarda 3 yabancı ile oynama imkanı var iken ve Mari’nin sol bacağında ağrısı nedeniyle +1 olarak kenarda durması, eğer antrenör Mari’yi kafasında oynatmayı düşünmüyorsa neden Berenika kadroya alınmadı ?
* İki orta oyuncumuz Duygu ve İpek karşılaşmayı toplamda 0 blok ile tamamladılar.
* Antrenör Kamil Söz’ün kötü paslar, pas tercihleri ve takımı yavaş oynatmasına rağmen pasör mevkiisinde Elif’te ısrar etmesinin sebebi nedir ? Nilay her oyuna girişinde takıma canlılık katıyor, Elif’e göre takımı daha hızlı oynatıyor ve topu takım arkadaşlarına dağıtıyor.
* Paula’nın performansı bugün oldukça iyiydi, hatta geldiği günden beri sergilediği en iyi performans olduğunu söyleyebiliriz ancak Paula’nın da tamamı budur, daha fazlasını beklemek hayalcilik olur.
* Mari, Pekin olimpiyatları sonrası 2-3 yıldan beri belini sakatlıklardan doğrultamıyor, Fenerbahçe’de bulunduğu süre içersinde de bu durum pek değişmeyecek ve nerde o eski Mari dedirteceğe benziyor, umarım yanılırız.
* Teknik- idari yönetim neden takımın kötü olduğunu ve başarısızlığını kabul etmeyip hala polyannacılıktaki ısrarı nedir, neden eleştiriye gelemiyorlar ?
* Fenerbahçe S.K voleyboldan sorumlu yöneticisi Hakan Dinçay sezon başında söylediği geçen sezondaki takımdan 10 kat güçlü olan bu takım hakkında neler söylemek ister ?
* Sezon başında kulübün içinde bulunduğu durumdan dolayı takımın küçüldüğü, istikrarsız/sakat kimsenin takımında düşünmediği boşta yer alan oyuncuları (Paula-Mari) transfer ederek, birde bunun yanına Kamil Söz gibi ilk kez antrenörlük yapacak olan birisiyle yola çıkılmayacağını ve bu işin olmayacağını söylemiştik. Görüyoruz ki endişelerimizde oldukça haklıymışız.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder