9 Ekim 2012

Fenerbahçe 2-4 Vakıfbank


Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Sarı Melekler, geçtiğimiz hafta karşılaştığı Vakıfbank ile bir kez daha bir araya geldi. Burhan Felek Spor Salonu’nda ve 6 set üzerinden oynanan karşılaşmayı Vakıfbank rakibini 26-24, 18-25, 25-16, 22-25, 23-25, 13-25 setlerle 4-2 mağlup etmeyi başardı. 

Fenerbahçe 2-4 Vakıfbank Türk Telekom (26-24, 18-25, 25-16, 22-25, 23-25, 13-25)

Fenerbahçe: Elif Ağca, Paula, Eda, Berenika, Yeon Koung Kim, Seda, Nihan (L) (Mari, Duygu, Merve, Elif Başaran, Meryem Boz, İpek, Nilay) 

Vakıfbank: Naz, Saori, Gözde, Bahar, Fürst, Brakocevic, Glinka, Gizem (L) (Melis)

Sarı Melekler’in geçtiğimiz maçlara nazaran daha iyi durumda olduğu söylenebilir, ağır ve yorucu kondisyon antrenmanlarının ardından oyuncular yavaş yavaş ritmlerini buluyor,bulmaya çalışıyor. Bu karşılaşma da Fenerbahçe cephesinde Paula Pequeno oldukça etkisizdi, diğer taraftan Vakıfbank’ta ise Kimura’nın ilk kez bu kadar kötü bir oyun sergiledi, atılan servisler ile manşeti bozuldu ve oyundan düştü. 

Öte yandan Fenerbahçe’de günün ismi Mari Steinbrecher’di, diğer maçların aksine daha arzulu, coşkuluydu, hücumlarda etkili olması da oyun motivasyonu arttırdı, bunun yanı sıra kendisini ara ara pasör çaprazı, ara ara smaçör olarak görüyoruz, daha önceden bildiğimiz gibi manşeti o kadar kötü değil Mari’nin, bugün de fena manşet almadı. 

İlk üç sete baktığımızda Fenerbahçe oldukça iyiydi, özellikle Berenika’nın iyi katkı verdiğini düşünüyorum, Türkiye Ligi’nde çok fazla şans bulamayacak olması üzücü ancak bazı maçlarda rotasyona giderek Berenika’yı oynatabiliriz. İlk üç setin ardından ise Kamil Söz, daha az şans bulan Duygu, Meryem, Elif Onur gibi oyunculara şans tanıdı. Berenika, Kim, Eda, Seda gibi ilk 6 oyuncuları ilk üç setin ardından bir daha süre almadılar.

Meryem Boz, şu an için az şans buluyor, ancak Fenerbahçe’nin en iyi transferlerinden birisi olduğunu düşünüyorum, girdiğinde çok etkili oluyor ve kalitesini hemen gösteriyor/belli ediyor. Şans verilip üzerine gidilmesi halinde ilk 6′da rahatlıkla oynayabilecek kapasitesi var.

Son setin açık ara bir skorla bitmesi ise taraftarının gözünü korkutabilir, takım hakkında yanlış fikir sahibi olmalarını sağlayabilir ancak ilk 5 setin 25 üzerinden oynanması, oyuncuların fiziki açıdan yıpranmaları ve setin başında açılan farktan sonra oyuncuların bitsede gitsek havalarına bürünmesinin büyük payı var. Oyuncuların herhangi bir sakatlık olmaması içinde kendilerini çok fazla sıkmadıklarını düşünüyorum ki geçen haftaki karşılaşma da ayak bileğini burkan Bahar bu karşılaşma da yine aynı bileğini burktu.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder