16 Ekim 2012

Fenerbahçe 3-0 Lancheras de Catano



Fenerbahçe - Lancheras de Catano: 3-1 (25-17, 25-17, 25-13) - İstatistikler

Fenerbahçe: Elif Ağca Öner, Paula, Mari, Seda, Eda, Berenika, Merve (L) (Nihan, Elif Başaran, İpek)

Lancheras de Catano: Rosa, Encarnacion, Del Valle, Valentin, Jones, Torregrosa, Seilhamer (L) (Jusino, Lopez, Garcia, Medina)

FIVB 2012 Dünya Kulüpler Şampiyonası’ndaki ilk maçında Fenerbahçe, Porto Riko temsilcisi Lancheras de Catano ile karşı karşıya geldi. Sarı Melekler karşılaşmadan 25-17, 25-17, 25-13 setlerle 3-0 galip ayrılarak şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı.

Sarı Melekler, rakibine servislerde 7-0, bloklarda 11-6'lık üstünlük sağlarken; rakip hatalarından alınan sayılarda da 20-12 gibi bir üstünlüğü vardı.

Kaptan Seda Tokatlıoğlu 16 sayı (3 blok) ile maçın en skorer oyuncusu olurken; ona Brezilyalı yıldız Mari Steinbrecher 13 sayı (4 blok), iki orta oyuncu Eda Erdem 10, Okuniewska 9 sayı  ile eşlik ettiler.
Diğer taraftan rakip Lancheras de Catano'daise  Jessica Jones 10, Yarimar Rosa'nın 9 sayılık performansları mağlubiyete engel olamadı.

İlk sette;  Seda ve Mari'nin hücumdaki yüksek yüzdesi ve etkinliği teknik molaları 8-6 ve 16-10 Fenerbahçe'nin önde geçmesini sağladı.  Lancheras setin başlarında oyuna tutunmaya, direnç göstermeye çalışsa da, set ilerledikce hücumda ve savunmada yaptıkları hataların oranları bir hayli yüksekti ve buda setin Fenerbahçe için kolay kazanılmasına yol açtı. Brezilyalı oyuncu Paula Pequeno'nun arka alan hücumundan gelen sayı ile Sarı Melekler set sayısını şansını yakalarken (24-15); Okuniewska'nın orta hücumuyla seti noktaladı 25-17.

İkinci sette; Fenerbahçe ilk teknik molayı 8-5 önde geçerken, bu bölümden ikinci teknik molaya kadar olan bölümde de  oyun ritmlerini bozmadılar ve ikinci molayı da 16-10 önde geçtiler. Bu bölümde Mari ve Seda'da ilk sette ki gibi hücumlarda iyi top öldürmeye devam ettiler ve her iki oyuncuda çift haneli rakamlara ulaştı. Lancheras açılan farkın ardından skoru 18-14'e getirerek farkı azaltsa da Eda'nın etkili servis serisiyle Sarı Melekler rakibine şans tanımadı ve Seda'nın çapraz hücumuyla seti noktalayarak karşılaşma da 2-0 öne geçti. (25-17)

Üçüncü set, karşılaşmadaki ilk iki sete nazaran çok farklı bir set oldu. Sarı Melekler;  ilk teknik molayı 8-1 gibi farklı bir skorla geçti, ilk teknik molanın ardından Sarı Melekler'de rehabet ve oyundan düşme yaşanmadı ve ikinci teknik molaya da 16-5 üstün girdi. Setin son bölümlerinde İpek ve Elif Onur Başaran gibi bazı oyuncuları da kullanan Sarı Melekler seti 25-13, karşılaşmayı da 3-0 kazanarak şampiyonaya galibiyetle başladı.

YORUM: Kim'in yokluğunda takımın demoralize olup olmadığını, nasıl bir tepki vereceğini ve nasıl bir oyun sergileceğini merak ediyordum. Karşılaşma beklediğimden daha kolay geçti ve rahat bir galibiyet aldık, bu bizim çok iyi oyunumuzdan mı yoksa rakibin çok kötü olmasından mı diye sorarsak; karşılaşma boyunca çok çok iyi oynamadık, Seda ve Mari'nin hücumdaki yüksek yüzdesi, set başlarında açılan fark ve rakibinin çok fazla hata yapması ki rakip hatalarından alınan sayı (20) bunu daha net açıklıyor, oldukça yüksek bir rakam rahat gelen bir galibiyetin anahtar noktalarıydı.

Kim'in yokluğunda doğal olarak tüm yük Mari ve Seda'nın omuzlarında ve onların göstereceği performans bizim şampiyonayı nerede noktalayacağımızı belli edecek. Seda'nın 2008/09 sezonundaki CEV Kupası dörtlü finalindekine yakın bir performans sergiledi, bugünkü performansı bana o günleri anımsattı, açıkcası takımın Kim'inde yokluğunda buna fazlasıyla ihtiyacı var/olacak.


Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder