17 Ekim 2012

Fenerbahçe 3-0 Kenya Prisons


Fenerbahçe – Kenya Prisons: 3-0 (25-14, 25-17, 25-11) - İstatistikler 

Fenerbahçe: Elif Öner 1, Eda 3, Berenika 6, Mari 12, Paula 8, Seda 13, Merve (L) (Nilay 1, Meryem 2, Nihan, Elif Onur)

Kenya Prisons: Jane Wairimu 1, Everlyne Makuto 7, Diana Khisa 4, Loice Jepkoisgei 3, Lydia Maiyo 11, Mercy Moim 4, Brackcides Khadambi 2, Wanyala

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, FIVB 2012 Dünya Kulüpler Şampiyonası’ndaki ikinci maçında Kenya Prisons ile karşılaştı. Sarı Melekler, zayıf rakibi karşısında çok iyi oyun sergilemese de 25-14, 25-17, 25-11 setlerle 3-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Sarı Melekler, karşılaşmada rakip hatalarından 29 sayı kazanırken, rakibine yalnızca 10 sayı verdi. Sarı Melekler bloklarda 7-4, servis sayılarında da rakibine 5-2 üstünlük sağladı.

Kaptan Seda Tokatlıoğlu 13 sayı (5 blok) ile en skorer oyuncu olurken; kaptanı 12 sayısı (3 ace) ile Mari takip etti. Bir diğer Brezilyalı yıldız Paula Pequeno ise 8 sayı üretti.

Kenya Prisons cephesinde ise; Lydia Mayo 11 sayısı ile takımının tek çift haneli rakamlara ulaşan oyuncusu oldu, ancak galibiyet için yeterli olmadı.

Karşılaşmaya tutuk bir oyun ile başlayan Sarı Melekler, karşılıklı sayılarla geçilen ilk bölümde ilk teknik molayı 8-6 önde geçmeyi başardı. İlk teknik molanın ardından iki Brezilyalı yıldızı Mari ve Paula ile sayılar üreten Fenerbahçe ikinci teknik molayı da 16-11 skor ile üstün geçti. Setin geri kalan bölümlerinde de Kenya Prisons’ın farkı azaltma çabaları sonuç vermedi ve Sarı Melekler ilk seti 25-14 alarak noktaladı.

İkinci sete iyi başlayan taraf Kenya Prisons’dı, setin başında elde ettiği ufak farkı ilk teknik molaya kadar korumayı başardılar 8-6. Set ilerdikce yaptığı hatalar artmaya başlayan Kenya Prisons takımının oyununa, yavaş yavaş ritmini bulan ve Seda’nın hücumdaki etkinliği ile farkı azaltmayı başaran Sarı Melekler’in oyunu da eklenince Sarı Melekler, ikinci teknik molayı 16-11 önde geçerek set için avantaj yakaladılar, bu bölümden sonra da Sarı Melekler avantajını korumayı başardı ve ikinci seti de 25-17 kazanarak karşılaşma da durumu 2-0′a getirdi.

Üçüncü sete, tıpki ilk karşılaşma da olduğu gibi hızlı bir giriş yapan taraf Sarı Melekler oldu. Sarı Melekler, sete Seda ve Paula’nın sayılarıyla 6-0 ile başladı, ilk teknik molayı da 8-1 ile geçerken Kenya Prisons oyundan yavaş yavaş kopmaya başladı ve setin geri kalanı Sarı Melekler için rahat bir havada oynandı. Sarı Melekler seti 25-11 maçı da 3-0 alarak gruptan namağlup lider olarak yarı finale yükselmeyi başardı.

Sarı Melekler’in yarı finaldeki rakibi ise diğer grubu ikinci sırada tamamlayan Rabita Bakü oldu.

YORUM: Kim’in yokluğunda doğal olarak tüm skor yükü Mari ve Seda’nın omuzlarında olacağını ve onların göstereceği performansın bizim şampiyonayı nerede noktalayacağımızı belli edeceğini daha önce yazmıştım, aynı oyun bu karşılaşmada da devam etti, çok iyi bir oyun sergilediğimizi, çok iyi servis attığımızı hatta ve hatta bloklarımızın çalıştığını söyleyemem. İstatistiklere baktığımızda da bu söylediklerimizi doğrular nitelikte, her ne kadar zayıf bir rakibe karşı sahada mücadele etsekte 5 ace ve 7 blok sayısı oldukça az bir rakam. 

Brezilyalı yıldız Paula’dan bir türlü randıman alamayoruz ne yazık ki, Paula’nın bu kötü oyununu yarı finald Rabita Bakü karşısında da sergilermeye devam ederse Sarı Melekler çok fazla zorlanacaktır, orta oyuncuları daha sık kullanmalıyız, özellikle artık yarı finalde oynayacağımız karşılaşmada kilit noktalardan birisi bu olabilir. Eda’nın ilk sayısını 2. setin 19. sayısında alması buna sadece bir örnek. Bunun yanı sıra ufakta olsa karşılaşmanın bazı bölümlerinde iyi savunma (defans) yaptığımızı söyleyebilirim.

Rabita karşısındaki şansımız ise gününde olan takımın, daha hata yapan, daha iyi servis atan ve ortaları daha iyi kullanan tarafın galip geleceğini düşünüyorum. (%50-50) Rabita’da bu sezon kadrosunda oldukça yenilenmeye gitti, oynadıkları karşılaşmalarda da Sarı Melekler’in performansına benzer bir oyun sergilediler, kadrolarına kağıt üzerinde bakıldığında çok iyi oyunculara sahip olsalarda henüz tam hazır bir takım kesinlikle değiller.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder