5 Ekim 2012

Fenerbahçe 3-2 Vakıfbank Türk Telekom


Yeni sezon hazırlıklarını, Vakıfbank ile oynadığı hazırlık karşılaşmalarıyla sürdüren Sarı Melekler, bu kez rakibiyle Haldun Alagaş Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Sarı Melekler, 22-25, 25-22, 25-23, 15-25 ve 15-12’lik setlerle rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe 3-2 Vakıfbank Türk Telekom (22-25, 25-22, 25-23,15-25, 15-12)

Fenerbahçe: Elif Ağca, Mari, Eda, Berenika, Yeon Koung Kim, Seda, Merve (L) (Paula, Duygu, Nihan, Elif Başaran, Meryem Boz, İpek, Nilay)

Vakıfbank: Naz, Saori, Gözde, Bahar, Polen, Glinka, Gizem (L) (Güldeniz, Brakocevic, Melis, Koeva)

Vakıfbank’ta Bahar Toksoy ayak bileğinin dönmesiyle karşılaşmayı tamamlayamadı ve sakatlanarak oyundan çıktı. Bahar’ın yerine diğer setlerde Melis görev yaptı. Vakıfbank’ta Saori servisleriyle etkili oluyor ve servisten seri yakalıyorlar, bunda bloklarında etkili olmasının payı var, ayrıca Vakıfbank takım halinde iyi defans yapıyor. Vakıfbank’ın kalbi ise pasör Naz Aydemir. İki gün boyunca neredeyse tüm setlerde oynayan tek isim Naz’dı.

Vakıfbank’ta ayrıca resmi sözleşmesi bulunmaması rağmen Vakıfbank ile antrenmanlarını sürdüren orta oyuncu Gabri Koeva’da her iki karşılaşmada görev yaptı.

Sarı Melekler’de sahanın en kötüsü hiç kuşkusuz Brezilyalı oyuncu Mari Steinbrecher idi. Bir diğer Brezilyalı Paula zaman zaman parladı ve etkili oldu. Sarı Melekler, her set neredeyse oyuncuların performansına göre bağlı olarak çok fazla değişiklik oluyor, haliyle bu kadar çok fazla oyuncu değişikliği ile de takımın ritmi ve set içersindeki oyun ve skorda farklı oluyor.

Sarı Melekler, maç sabahı ağırlık antrenmanı yapması nedeniyle ısınmada dahi oyuncuların sıçramasında zorlanıyordu. Ayrıca Sarı Melekler’in bu sezon karşılaşmalarını Haldun Alagaş’ta oynaması bekleniyordu, ancak edinilen bilgilere göre Sarı Melekler’in yeniden Burhan Felek S.S’na döneceği ve karşılaşmalarını orada oynayacağı söylendi.

Sarı Melekler’in geri dönmesindeki nedenler; federasyon başkanın değişmesi, salon kirasında indirime gidilmesi ve oyuncu-taraftarların Haldun Alagaş’ı istememesi ve tepki göstermesi etkili oldu.

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder