12 Ocak 2011

Şampiyonlar Ligi: Volley Bergamo 0-3 Fenerbahçe Acıbadem

Maç öncesinde bizim takımımızda sakatlığı bulunan Seda ve grip nedeniyle İpek kafilede yer almıyordu. Onun dışında eksik oyuncumuz bulunmuyordu. Bergamo'da ise tedavi gören ve uzun süredir sahalarda yer alamayan İtalyan pasör Eleonora Lo Bianco yer almıyordu.

Bu maç, son Avrupa şampiyonu ile Dünya şampiyonunu bir araya getirmesinin yanında; taraftarlar ve voleybol otoriteleri tarafından bu maçın geçen yılki şampiyonlar ligi finalinin rövansı niteliginde olacagını fikri hakimdi. Ayrıca bizim açımızdan hem şampiyonlar ligi finalinin intikamını almak hem de grup liderligi için 0-3 kazanmamız gereken bir maçtı.

İlk sete Kasia'nın sayıları ve Fürst - Eda ikilisinin bloklarıyla maça iyi girdik ve ilk teknik molayı 4-8 önde geçtik. Ze Roberto'nun teknik molada söylediği birşey vardı Piccinini blok-out yaptırmaya çalışıyor sürekli kollarınıza dikkat edin.. Gerçektende öyle net vurup aldığı sayılar çok azdır maç içersinde Piccinini'nin..İlk sette rakibimizi hiç oyunun içersine sokmadık nerdeyse ve bu farkı 2.teknik molanın sonunda da koruduk 10-16. 20'li sayılara geldiğimizde ise seti koparmıştık artık 12-21'den sonra seti 13-25 gibi farklı bir skorla kazanmayı başardık.

2.sete ise tam tersi daha toparlanmış bir Bergamo olarak başa baş skorla girildi. Sanki bu set zor geçecek adına yakışır ve beklenildiği gibi bir set olacak hissi vardı. Nitekim bu çekişme 2 teknik molada da hiç bozulmadı 8-7 / 15-16. Bu sette çok fazla manşet ve basit hata yaptık ve skor 23-20'e geldiginde tam set gitti artık derken oyunda Naz servise de Eda geldi ve Eda'nın servisleriyle 5-0 seri yakaladık ve bu seti de zorda olsa derin bir oh çekerek 23-25 kazandık.

3.set artık Bergamo için tamam yada devam setiydi ama 3-2'de kazansalar 1 puan alacakları için en kötü 3.olma şansları kalmamıstı. Bizim için ise kazanıp grup lideri olarak ilk turu tamamlamaktı. 3.sette de 2.setin benzeri bir şekilde başladı. 2.teknik molaya gelinirken Ortolani ve Piccininin topları dışarı vurması ve Fürst'ün bloklarıyla 12-16 önde geçtik.Bu bölümden sonra da Bergamo bizi 19-21'de yakalayıp umutlansa da seti 19-25 maçıda 0-3 kazanarak grup lideri olarak bitirmiştik olduk.

Takımımızda Osmokrovic 14, Sokolova 11, Skowronska 9, Eda 8 ve Fürst 6 sayı ile oynamış. Fürst bloklarıyla Fofao paslarıyla Nihan savunmasıyla bugün göz dolduran isimlerdi.

Tebrikler Sarı Meleklerimize.. Grup lideri olarak ilk turu tamamladık. İtalya'da böyle bir maçta Bergamo yenmek çok önemliydi. Artık Cuma günkü kurayı ve olasılı evsahibi olma durumumuzu bekliyoruz.. Final Four evsahipliğinin büyük ihtimalle bize verileceğini düşünüyorum. Ayrıca ilk turda en çok seyirciye oynayan takım biz olmuşuz tebrikler..

Kısacası dün akşam Bergamo'dan bir DÜNYA ŞAMPİYONU geçti..

Foto: cev.lu

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder