31 Ocak 2011

Fenerbahçe Acıbadem 3-0 İBA Kimya TED Kolejliler

Sarı Melekler ilk yarının son maçında konuk ettiği IBA Kimya TED Kolejliler’i 3-0 mağlup etti.

Bu maç için pek fazla söylenecek birşey yok. Kadrodaki rotasyon bu maçta da devam etti.. Fürst ve Fofao yabancı kontejanından dolayı bu maçta kadroda yer almadı. Nati'de grip olduğundan oynamadı..Oldukça solgun görünüyordu zaten geçmiş olsun..

* Servislerimiz oldukça etkiliydi bu maçta..10 servis sayımız var maç boyunca..

* Liuba bu maçta da dinlenemedi rotasyon yapıyorken onuda dinlendirmeliyiz darısı önümüzdeki maçlara diyelim..

* Türkiye Ligi'nde sürekli Fürst'ün oynaması isteyenlerdenim. Dinlendirme görevini smaçör ve pasör çaprazı pozisyonlarından yana kullanmalıyız. Bir yandan da Şampiyonlar Ligi'nde İpek ve Ergül nerdeyse şans bulma fırsatları yok o yüzden Türkiye'de onların oynamasına seviniyorum.

* Yağmur son 3 maçtır ilk 6'da yer buluyor. Çok güzel. Takımımızın joker ismi bir nevi voleybol açısından telaffuz edersek diagonal oyuncumuz. Geçen haftada pasör çaprazı oynamıştı bu hafta da Nati'nin yerine smaçör olarak oynadı. İyi de oynuyor sevindirici..

* Libero'da son 3 maçtır Songül oynuyor.. Nihan'a göre daha iyi oynuyor ama Nihan'ı da küstürmemek lazım..

*Çok eleştirilen Naz'ın iyi oynadığı düşünüyorum ben. Sadece Eda ile olan uyumunu yitirmiş gibiydi Eda'ya attığı 2-3 pasta Eda askıda kaldı..

*Son olarak ilk sette yaşanan pozisyon kağıdına oyuncuların yanlış yazılma olayına..Bu sette İpek pasör çaprazı Kasia orta oyncu olarak yazılmış, maçın zorluk seviyesinin kolay olmasından ve oyuncuların kaliteli olmasından bu maçta bir sorun yaşamadık ama zorluk seviyesi yüksek bir maçta bu olsa ne olurdu bilemiyorum.. Olayı çokta skandal boyutuna taşıyıp yorum yapmak istemiyorum ama büyük ve başarılı bir kulüpte bu hatanında olmaması gerekirdi..

İlk yarıyı 30 puan ile Eczacıbaşı'nın ardından ikinci sırada tamamladık.Ligde herhangi bir ara bulunmuyor..Vakifbank 1 gün önce Eczacıbası'nı 3-0 veya 3-1 yenmiş olsaydı eğer ilk yarıyı lider olarakta bitirme fırsatımız vardı..

Maçın ardından teknik direktörümüz ve bazı oyuncularımız şunları söylemiş:

Ze Roberto, "Bu tür maçlar genç oyuncularımızın kendilerini geliştirmeleri ve tecrübe kazanmaları için oldukça önemli. Türkiye liginde iyi maçlar oluyor. Her takımda iyi oyuncular var. Bizim için asıl hedef Final Four. Bütün hazırlıklarımız Final Four için" dedi.


Eda Erdem ise ilk yarının son maçından galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduğunu söylerek, "Geniş bir kadroya sahibimiz. Hocamız bütün oyuncuları oynatmak istiyor ve oynatıyor. Keyifli ve güzel maç oldu " diye konuştu.

Son olarka libero oyuncumuz Nihan Güneyligil de konuşmasında, "Geniş bir kadromuz var. Bugün farklı bir mevkide oynadım ve Takımımıza sayı kazandırdım. Bunun içinde ayrıca mutluyum" şeklinde konuştu.





FENERBAHÇE ACIBADEM 3-0 İBA KİMYA TED ANKARA KOLEJLİLER

Salon: Burhan Felek

Fenerbahçe Acıbadem: Yağmur, Eda, Naz, Sokolova, Skowronska, İpek, Songül (L), Ergül, Nihan, Zülfiye

İBA Kimya TED Ankara Kolejliler: Ezgi, Elena, Nilay, Özge, Mariana, Tracy, Sevinç (L), Ece, Merve, Naz, Miniriye

Setler: 25-16, 25-14, 25-15

Süre: 63 dakika (23, 21, 19)

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder