23 Ocak 2011

Dicle Üniversitesi 0-3 Fenerbahçe Acıbadem

Sarı Melekler, Aroma Bayanlar Ligi 10. hafta mücadelesinde deplasmanda Dicle Üniversitesi’ni 3-0 mağlup etmeyi başardı. Maçtan 1 gün önce bu maçta Eda ve Skowronska'nın dinlendireleceğini ve Fofao'nun da yabancı kontejanından dolayı oynamayacağını bu nedenle bu 3 oyuncunun da Diyarbakır'a götürülmeyediğini biliyordum. Maç öncesinde ilk altımızın Naz - Fürst - Nati - Sokolova - Ergül - Nihan (L) - Yağmur şeklinde olacağını tahmin ediyordum ama hocamız rotasyonu baya geniş tutarak liberoda Songül'ü orta olarak Ergül yerine İpek'le başlamış. Maçı elbette ki deplansmanda olmasından ve Diyarbakır'daki salonun yayına yetersiz olmasından dolayı herhangi bir yayın yoktu zaten maçın istatistiklerini de biz tutmuşuz bu yüzden istatistiklerde ev sahibi gibi görünüyoruz. İstatistikler biraz baştan sağma tutulmuş gibi görünse de maç ile ilgili fikir sahibi olacağımız başka bir yer bulunmuyor..

1.set: Maça Naz - Fürst - Nati - Sokolova - İpek - Songül (L) - Yağmur altılısı ile başlamışız. Maçın deplansmanda olması ile maça istediğimiz baskı ile değil daha çok baş başa mücadele şeklinde 5-5 daha sonra da teknik molayı 8-7 gibi skorlarla geçilmiş. İlk teknik moladan sonra üst üste gelen sayılarla bir nevi seti koparmışız ve 2. teknik molayı 16-11 ile geçmişiz. Buradan sonra da zaten seti kaybetmemiz abes olurdu. İlk sette 3 servis sayımız, 9 hücum sayımız, 3 blok sayımız, 10 tane de rakip hatalarından gelen sayımız var. İlk setin sonucu: 25-18

2.set: Bu sette de herhangi bir oyuncu değişikliği yapmadan ve ilk sete benzer bir oyunla çekişmeli bir set olmuş. Bu sette de ilk teknik molayı 8-7, 2.teknik molayı 16-13 ile geçmişiz. İlk sete nazaran bu sette hücumda daha etkili olduğumuz görünüyor. İlk sete göre bu sette 14 hücum sayımız var diğer sayılarımız ise 4 servisten, 3 bloktan ve 4 rakip hatalarından gelmiş. 2.setin sonucu: 25-19

3.set: İlk iki sete nazaran bu sette antrenörümüz ufak bir süre de olsa Zülfiye ve Ergül'ü oyuna almış. Bu sette daha rahat gibi görünüp diğer setlere göre az daha yapmış olsakta ilk teknik moladan (8-5) sonra Dicle Üniv. 2.teknik molayı 16-15 önde girmiş. 2.teknik moladan sonra toparlanmışız ve 6-1lik seri yakalayarak durumu 21-17 getirmişiz. Buradan maçı bırakmayan Dicle Üniv. skoru 23-23 getirse de seti ve maçı kazanmayı başarmışız. Son sette sayılarımız servisten 2 bloktan 3 hücumdan 14 ve rakip hatalarından 6 olarak dağılım göstermiş. Bu setin sonucu : 25-23

Genel olarak takım istatistiğine bakarsak maç boyunca 9 servis sayımız 10 tane bloğumuz var. Manşetimiz de iyi görünüyor. Normal manşetimiz % 83, mükemmel manşetimiz % 55. Olumlu karşılanan servisten sonra yapılan ataklarda ise 38 kez manşet alıp 4 blok yapıp 2 kez de hata yapmışız. Hücum yüzdemiz ise % 39. Kötü karşılanan manşetten sonra yapılan ataklarda ise 5 kez manşet almışız ve ne blok yapabilmişiz ne de hata yapmışız hücum yüzdemiz ise % 60.  Savunma çıkan toplarda ise 48 kez hücum edip bunlardan 4'ünde blok 8'inde hata yapmışız. Hücum yüzdemiz % 40.

Son olarak bireysel istatistiklere bakarsak Sokolova 15 sayı (4 ace, 1 blok) İpek 5 sayı (1 ace  blok) Yağmur 11 sayı (1 ace 2 blok) Fürst 4 sayı (1 blok) Nati 16 sayı (1 ace 2 blok) ve Naz 5 sayı ( 2 ace 1 blok 1 plase) yapmış.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ 0-3 FENERBAHÇE ACIBADEM

Salon: Ziya Gökalp

Dicle Üniversitesi: Silvana, Victoria, Kate, Tuğçe, Tuğba, S. Deniz, (Şükran)

Fenerbahçe Acıbadem: Chris, Naz, Yağmur, Liuba, Songül, Nihan (Nati, İpek, Zülfiye, Ergül)

Setler: 18-25, 19-25, 23-25

Süre: 62 dakika (18, 21, 23)
 
Sarı Meleklerimiz bir sonraki maçını erteleme maçında Çarşamba günü saat 17.00'de Nilüfer Belediyesi'ne karşı oynayacak. Karşılaşma FB TV'den canlı yayınlanacak. Zevkli geçmesini düşündüğüm maçta Sarı Meleklerimize başarılar..

 
Resimler için haberler.com sitesine teşekkürler..

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

2 yorum:

  1. ipeğin ve songülün, yağmur da iyi iş çıkarmış uzun aradan sonra oynaması iyi olmuş

    YanıtlaSil
  2. Seda takıma adapte olunca bu rotasyonları daha sık yapacagımıza eminim. Yağmur'un pasör çaprazında iyi oynaması sevindirici..

    YanıtlaSil