28 Ocak 2011

Fenerbahçe Acıbadem 3-0 Nilüfer Belediyesi

Aroma Bayanlar Voleybol Ligi 5. hafta erteleme mücadelesinde Nilüfer Belediyesi’ni 3-0 yenerek ligde Eczacıbaşı ardından ikinci sıraya yükseldik.

Final Four evsahipliğini almamızdan sonra maçlarda rotasyon olacağını biliyorduk, bu rotasyon Dicle Üniversitesi maçıyla başlarken bu maçta kadroda baya bir rotasyon olacağını düşünmemiştim..Bu maçta yabancı kontejanından dolayı Fürst ve Skowronska karşılaşmada yer almadı.

Maça Fofao, Sokolova, Ergül, Yağmur, Osmokrovic, Eda ve Songül (L) altılısı ile başladık. İlk sette adeta bloklarla rakibe sahayı dar ettik.. İlk sette tam tamına 6 blok sayımız var. Zaten sete de bu bloklarla 8-2 önde başladık ve bu fark seti getirdi bir nevi.. İlk setin skoru 25-16

2.sette ise Nilüfer Belediyesi ilk sete nazaran daha başa baş üstündeki o ürkekliği atmış bir şekilde oynadı. Set boyunca çekişme devam etti ancak 21-18 den sonra 4-0 seri ile seti koparabildik. 2.setinde sonucu 25-18

3. ve son sette ise ilk set gibi hızlı bir giriş yaparak fark gelince (8-3) Nilüfer Belediyesi bir daha dönme şansı bulamadı ve seti 25-14 maçıda 3-0 kazandık.

* Nilüfer Belediyesi'nin son lig maçı İller Bankası maçını da televizyondan izleme fırsatı bulmuştum. Orada da 2-0 öndeyken maçı 3-2 kaybetmişlerdi. İyi servis atınca Nilüfer Belediyesi manşette aksıyor. Nilüfer Belediyesi için bu aralar düşüş döneminde diyebiliriz. Bizim maçtada çok kötüydüler yoksa bizi daha zorlu bir maç bekliyor olabilirdi.

* Bizim takımda ise Yağmur pasör çaprazı oynadı ve çokta iyi oynadı. Yağmur'un güzel perfonmansı sevindirici elbette..Bu sayede 2 maçtır Skowronska'yı dinlendirme fırsatı bulduk. Seda dönünce daha da iyi olacak bizim için..

* Eczacıbaşı maçından bu yana Nihan'ın da oynamadığına dikkat çekelim..

* İlerleyen maçlarda rotasyondan payını Sokolova'da almalı geldiğinden bu yana dinlenmeyen tek oyuncumuz sanırım..

* Fofao ile takımın adeta çehresi değişiyor kabul ediyorum hatta Final Four'da da Fofao oynayacak ama seneye Fofao olmayacak bu yüzden önümüzdeki sezonu düşünerek Naz'ı hazırlaması gerekiyor Ze Roberto'nun. Tamam kabul ediyorum bu aralar çok kötü Naz ama hiç olmazsa rotasyon yaptıysak bu maçta Zülfiye oynayabilirdi

* Bunun dışında son maçlarda dikkat ettiğim bir diğer noktada manşetlerimiz..İstatistiklere göre oldukça iyi görünüyor.. % 78 normal manşetimiz % 58 mükemmel manşetimiz..Maşallah aman nazar değmesin..

Maçın ardından FB TV'ye antrenörümüz ve bazı oyuncularımız şunları söylemişler

* Ze Roberto, Nilüfer Belediyesi karşısına farklı bir kadroyla çıktıklarını ifade ederek, "Oyuncularımızın hepsi çok iyi oynadılar. Özelliklede savunma konusunda oyuncularımız çok iyiydiler. Bu hafta defans organizasyonları üzerinde çalıştık ve oyuncularımız maçta görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiler. Avrupa maçları öncesinde bizim için iyi bir maç oldu. Fizik olarak daha hazır olmamız gerekiyor. Daha hızlı oynamalıyız, savunmada daha iyi olmalıyız" diye konuştu.

* Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol takımımızın idari menajeri Violet Duca ise maç sonunda yaptığı açıklamada, doğum gününde 3-0 gibi net bir galibiyetle maçtan ayrılmalarının kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Her zamankinden daha farklı bir altılıyla sahaya çıktıklarını söyleyen Violet Duca, Avrupa’da ve ligde şampiyonluk için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

* Oyuncularımızdan Songül Dikmen ise, genç oyunculardan kurulu Nilüfer Belediyesi’ninde iyi mücadele ettiğini belirterek, maçtan galip ayrıldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.


* Son olarak Yağmur Koçyiğit ise, "Çok geniş bir kadromuz var. Ve hocamızda bize maçlarda zaman zaman görev veriyor. Daha iyi oynayabilirdik. Bu maçtan da galip ayrıldığımız için mutluyuz" dedi

FENERBAHÇE ACIBADEM 30 NİLÜFER BELEDİYESİ


Fenerbahçe Acıbadem: Fofao, Sokolova, Ergül, Yağmur, Osmokrovic, Eda, Songül (L) (İpek, Zülfiye)

Nilüfer Belediyesi: Yulia, Selime, Kübra, Polen, Elif, Avromavic, Gizem (L) (Didem, Meltem )

Süre: 61 Dakika (19, 22, 20)

Take One Mitutes To Share This Post


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

0 Yorum:

Yorum Gönder